Sluit

Over Yindi Travel

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat voor ons veel verder dan enkel het aspect ecologie. “Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”

 

Duurzaamheid wil dus zeggen dat we in onze behoeften voorzien, zonder dat we mensen, het milieu of de economie in gevaar brengen, nu of in de toekomst. En dat is een hele uitdaging want de westerse wereld leeft vaak nog op te grote voet.

 

Als aanbieder van à la carte reizen op verre bestemmingen beseffen we heel goed wat het effect van reizen op de sociale- en natuurlijke leefomgeving van onze bestemmingen kan zijn. 

 

Ondersteuning van lokale projecten

Wij doen in onze functie als touroperator ons uiterste best de positieve impact van toerisme te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van de authentieke pracht van onze adembenemende planeet.

Daarom kiezen we voor onze samenwerking in het buitenland steeds voor leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Zo kiezen we er bijvoorbeeld voor lokale tewerkstelling te ondersteunen.

 

We logeren zoveel mogelijk in accommodatie uitgebaat door de lokale bevolking. Zo vloeit het geld naar de lokale gemeenschap.

 

We moedigen ook alle reizigers aan om respect te tonen voor lokale gebruiken en plaatsen. Voor bepaalde bestemmingen wordt bij de reisdocumenten een infofiche meegestuurd waarin we de lokale gebruiken toelichten. 

 

Op diverse bestemmingen worden volgende duurzame projecten ondersteund door ons en onze lokale partners:

  • Opruimen zwerfafval op de stranden
  • Aanplanten van extra bomen in de regio
  • Sponsor van projecten tegen bedreigde diersoorten
  • Steun aan recyclagecentra die plastic een tweede leven geven
  • Ondersteuning van lokaal onderwijs
  • Stimuleren van tewerkstelling van de lokale bevolking in hun eigen leefomgeving
  • Keuze voor accommodaties die gebruik maken van groene energie, zoals zonnepanelen. 
  • In veel van de door ons bezochte bestemmingen krijgt de klant ook een navulbare fles, i.p.v. dagelijks plastic flessen water, om zo bij te dragen aan het indijken van de berg van plastic afval.
  • ...

Voor Costa Rica gaat bijvoorbeeld een kleine bijdrage van 5 USD per reiziger naar een aantal lokale projecten, zoals de ondersteuning van het lokaal dierenasiel 'Refugio Herpetológico' in Santa Ana dat zich inzet voor het helpen van gewonde of illegaal gehouden wilde dieren, daarnaast ook projecten ter ondersteuning van de lagere school 'Ticufres' in Ciudad Colón met lesmateriaal en algemene voorzieningen. En last but not least: planning en ontwerp van een grote biologische tuin voor de geïsoleerde berggemeenschap 'Providencia de Dota' met het doel om een ​​lokale boerenmarkt te ondersteunen.

 

We streven er ook naar om de 'Sustainable Development Goals', de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die de Verenigde Naties tegen 2030 gerealiseerd willen zien, zo veel mogelijk na te streven in reizen die we aanbieden.

Compenseer je CO²-uitstoot

The world is a book and those who do not travel read only one page...  Dit is nog steeds ons motto.

 

Reizen = beleven = leven. Helaas brengen verre verplaatsingen, zeker met het vliegtuig, minder positieve gevolgen met zich mee voor het klimaat. De uitstoot van schadelijke gassen zoals CO² en methaan veroorzaken mee de opwarming van de aarde.

 

… compenseren!

De uitgestoten CO² door je verplaatsingen zijn helaas wat ze zijn. Als tegengewicht kan je echter ervoor kiezen je CO²-uitstoot te compenseren en duurzame energieprojecten te steunen zodat ergens anders minder CO² wordt uitgestoten. 

Wanneer je een vlucht of vliegreis boekt bij één van de reiskantoren die klant zijn bij Yindi Travel, kan je aangeven of je de schadelijke CO²-uitstoot van je vlucht wil compenseren. Je betaalt dan een bedrag dat afhankelijk is van de regio waarnaar je vliegt. De afstand (en dus het gemiddelde brandstofverbruik) is namelijk een belangrijke factor bij het bepalen van de hoeveelheid schadelijke CO²-uitstoot.

Wist je dat je je ecologische voetafdruk kan minimaliseren door de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via BOS+? Inderdaad, door bomen te planten!

Hoeveel je moet compenseren wordt bepaald door de afstand die je aflegt. Een gift aan BOS+ is trouwens voor 45% fiscaal aftrekbaar en dat is mooi meegenomen. Je schenkt bijvoorbeeld €50 aan BOS+, maar dat wordt uiteindelijk €27,5 na belastingaftrek.

Hoe werkt het?

1. Surf via deze unieke link naar treecological.be de CO2-calculator van BOS+.

2. Vul je gegevens in en duid aan welke vluchten je neemt. Met behulp van Treecological kom je heel snel jouw CO2-uitstoot te weten.

3. Nadat je jouw CO2-uitstoot hebt berekend, kan je deze compenseren door te doneren aan een project van BOS+.

4. BOS+ zorgt voor de aanplanting van nieuwe bossen.

5. Als je CO2-compensatie boven de 40 euro is, ontvang je van BOS+ hiervoor een fiscaal attest. Deze gift is namelijk voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Waarom compenseren?

De wereldwijde CO2-uitstoot van vluchten doet ons klimaat veranderen en de aarde opwarmen. Door bomen aan te planten via BOS+ compenseren we deze CO2-uitstoot.

Bossen nemen CO2 op en houden het voor jaren vast. De koolstof zit zowel in het hout en de bladeren van bomen, als in de bodem. Bossen zijn echte koolstofreservoirs en een deel van de broeikasgasuitstoot kan je dus compenseren door het bebossen van gronden.

 

Waarom BOS+?

We kiezen voor BOS+ omdat:

· Wij overtuigd zijn van het belang van bossen in de strijd tegen de klimaatopwarming.

· BOS+ een Belgische en duurzame organisatie is, met meer dan 40 jaar ervaring.

· BOS+ zowel rekening houdt met de directe als indirecte uitstoot van je reis. Dit zorgt dus voor een heel correcte berekening van de compensatie die nodig is.

· het volledige bedrag dat gecompenseerd wordt, naar de projecten gaat in het zuiden.

. de samenwerking en coördinatie tussen BOS+ en lokale universiteiten zorgt voor een waterdichte opvolging van de Treecological-bossen.

 

Wist je dat...

· een boom in het zuiden bijna dubbel zoveel CO2 opneemt dan in het noorden omdat ze daar het hele jaar groeien?

· BOS+ drones gebruikt om de progressie van hun bossen op te volgen?

 

Zo zie je dat wij helemaal achter BOS+ staan. Wil je ook je steentje bijdragen voor het klimaat? Zo maak jij je reis nog duurzamer!

Uiteraard is dit aanbod steeds vrijblijvend en de keuze van u als klant om hier al dan niet voor te kiezen

Wij geloven er in dat als iedere reiziger en iedere organisatie op zijn manier zijn steentje bijdraagt om het milieu te beschermen en respect toont voor de lokale cultuur en gebruiken, we al een heel eind ver kunnen komen.

Duurzaam reizen en ondernemen blijft constant een work in progress. We blijven ons inspannen om steeds beter te doen.

 

Take only memories, leave only green footprints.