Sluit

Thailand avontuur

15-daagse individuele rondreis met privégids/-chauffeur

HIGHLIGHTS :

  • Kennismaking met het authentieke Thailand naast de traditionele bezienswaardigheden met o.a. een ‘streetfood tour’ in Chiang Mai, de verkenning van de Mae Klong Delta, een wandeltocht naar de Erewan Watervallen, …
  • Unieke accommodaties met o.a. een verblijf in het Rabeang Pasak Tree House
  • Strandverblijf op het einde van de reis in Krabi OF Koh Samui, afhankelijk van de periode

Dag 1 - VLUCHT NAAR BANGKOK

Dag 2 - BANGKOK (-)

Bij aankomst in Bangkok verwelkoming op de luchthaven en transfer naar uw  hotel.  Early check-in en even vrije tijd  om  te bekomen van de vlucht. Vervolgens neemt de Engelstalige privégids jullie mee voor een eerste verkenning van de grootstad. Jullie gaan aan boord van een typische 'long-tail baat' en verkennen er het labyrint van kanaaltjes, oude paalwoningen, plantages, tempels, ... Aansluitend brengen jullie ook een bezoek aan de tempel Wat Arun met zijn typische Khmer-invloeden. De centrale pagode van 79 m is versierd met een mozaïek van Chinees porselein, dat schittert in het zonlicht. Na de verkenning van de Wat Arun terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 3 - BANGKOK (B, L)

In de voormiddag neemt de privégids u mee voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis met zijn typische tempels en tuinen, en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Ook brengen jullie een bezoek aan Wat Pho, de grootste en oudste tempel van Thailand. In Wat Pho bevindt zich ook een zeer gerenommeerde traditionele Thai Massage School. Na een deugddoende voetmassage wordt het middagmaal voorzien in een lokaal restaurant. In de namiddag verkennen jullie het bruisende Chinatown te voet en per tuk tuk. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 4 - BANGKOK - KANCHANABURI (B, L, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de 'Tuin Provincie', Samut Songkhram, gelegen in de Mae Klong Delta. Een eerste stop is de Flip Flop Market. Hier bent u getuige van een heus spektakel als de trein voorbijkomt en alle goederen die op en rond de sporen uitgestald zijn als bij toverslag verdwijnen. Vervolgens verkennen jullie de omgeving per boot met o.a. een bezoek aan een typische 'Floating Market', aan een familie die kokossiroop maakt, ... Aansluitend transfer naar Kanchanaburi. Het middagmaal wordt voorzien in een lokaal restaurant. In de namiddag verkennen jullie het Commonwealth War Cemetry en het museum waar de dramatische geschiedenis van de constructie van de "Dodenspoorweg" verteld wordt. Fotostop aan de beroemde brug. Na het bezoek, transfer naar het hotel, gelegen aan de oever van de River Kwai en check-in.

Dag 5 - KANCHANABURI (B, L, D)

Na het ontbijt verkennen jullie de uitgestrekte Erawan watervallen, waar jullie de omgeving  te  voet  verkennen. Jullie kunnen er eventueel ook een duik  nemen  in één  van de natuurlijke baden. Aansluitend transfer naar de Phra That grot waar jullie de ondergrondse wereld ontdekken. Na het middagmaal staat er een korte treinrit door de Kwai Noi kloof op het programma, wat een onderdeel is van de Death Railway. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 6 - KANCHANABURI - BANGKOK - CHIANG RAI (B)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Bangkok. Check-in voor de binnenvlucht naar Chiang Rai. Bij aankomst transfer naar uw hotel en check-in. Vrije namiddag/avond om de omgeving te verkennen.

Dag 7 - CHIANG RAI (B, L)

Vandaag verkennen jullie de omgeving met een bezoek aan Mae Chan en zijn Yao en Akha minderheden. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan de bruisende markt van Mae Sai en maken jullie een boottocht op de Mekong aan het drielandenpunt. Als afsluiter verkennen jullie de historische Chiang Saen tempels, gelegen aan de oever van de Mekong.

Dag 8 - CHIANG RAI - CHIANG MAI (B, D)

Jullie verlaten Chiang Rai en rijden naar Chiang Mai. Onderweg brengen jullie een bezoek aan de bijzondere 'Witte Tempel'. Bij aankomst in Chiang Mai check-in in het hotel. In de vooravond neemt de gids jullie mee naar de oude stad waar jullie ingewijd worden in de Thaise eetcultuur met een bezoek aan de traditionele Street Food Market. Jullie kunnen er naar lieve lust proeven van al het lekkers. Het avondmaal wordt hier ook voorzien.

Dag 9 - CHIANG MAI (B, L, D)

's Ochtends vroeg wonen jullie de traditionele monnikenprocessie bij. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan de Wat Doi Suthep.  Dit  is het  bekendste  heiligdom  in de regio, gelegen op een heuvel. Vanop het tempelterras genieten jullie van een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei van Chiang Mai. Aansluitend verkennen jullie het labyrint van de Wat Umong met zijn tunnels en grotten. Een typisch middagmaal wordt voorzien met Chiang Mai's bekendste gerecht 'khao soy'. In de vooravond verdiepen jullie zich verder in de lokale keuken tijdens een Thaise kookles. Hierna terugkeer naar het hotel en vrije avond om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 10 - CHIANG MAI - RABEANG PASAK (B)

Na het ontbijt check-out en verkenning van het platteland rond Chiang Mai met o.a. een bezoek aan een orchideeboerderij, de Bua Tong waterval in het Sri Lanna National Park, ... Aansluitend transfer naar het bijzondere Rabeang Pasak Tree House en check-in. Vrije namiddag/avond om de omgeving te verkennen.

Dag 11 - RABEANG PASAK (B)

Vandaag kunnen jullie de groene omgeving vrij verkennen. Jullie kunnen bijvoorbeeld een fietstocht maken, wandelen naar een waterval, ...

Dag 12 - RABEANG PASAK - KRABI OF KOH SAMUI (B)

Na de check-out terugkeer naar Chiang  Mai  en  check-in voor de binnenvlucht naar Krabi OF Koh Samui. Bij aankomst transfer naar uw strandhotel en check-in. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf.

Dag 13 - 15 - KRABI OF KOH SAMUI (B)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk .

Dag 16 - KRABI OF KOH SAMUI - EUROPA (B)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht.

ZIN IN THAILAND OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagent!