Sluit

Sri Lanka - zomer

14-daagse rondreis met Engelstalige privégids/-chauffeur

HIGHLIGHTS :

  • Uitgebreide kennismaking met Sri Lanka inclusief o.a. een bezoek aan Anuradhapura, Sigiriya, Polonaruwa, Kandy, Trincomalee,…
  • Unieke ervaringen met o.a. jeepsafari’s in 2 verschillende natuurparken, de beklimming van de Sigiriya Rots, een snorkelexcursie,…
  • Strandverblijf aan de oostkust met de mooiste stranden en het beste weer tijdens onze zomer
  • Luxueuze 4-5* boutique style hotels
  • Zeer geschikt als familiereis

Dag 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO

Dag 2 - COLOMBO - NEGOMBO - ANURADHAPURA (B, D)

Bij aankomst in Colombo verwelkoming door de lokale agent en transfer naar uw hotel in Negombo (+/- 25 min). Check­ in en even vrije tijd om uit te rusten. Aan het begin van de namiddag check-out en transfer naar het noorden (+/- 3u). Onderweg genieten jullie van de typische 'couleur locale'. Bij aankomst check-in in het bijzondere Forest Rock Garden en vrije verkenning van de omgeving. De kamer (Suite Room), inclusief een terras en kleine plunge pool, bevindt zich op 6 m hoogte tussen de bomen.

Dag 3 - ANURADHAPURA - WILPATHU N.P. - MIHINTALE - ANURADHAPURA (B, D)

Vandaag verkennen jullie het Wilpathu National Park per 4x4. Het unieke van dit park is het bestaan van "Willus", dit zijn natuurlijke, zand omrande waterbassins. Wilpathu is het grootste en een van de oudste nationale parken van Sri Lanka. Het is wereldwijd gekend voor zijn luipaardenpopulatie. Het is ook de habitat van vele olifanten, buffels, watervogels, herten, ... Aansluitend verkennen jullie de historische stad Anuradhapura. Anuradhapura was 2000 jaar geleden misschien wel de mooiste stad van heel Azië. In het begin van de 19de eeuw stuitte de Brit Backhaus op de uitgestrekte overwoekerde ruïnes in een dunbevolkt gebied van Noord-Sri Lanka. De enige opvallende activiteit toen was het bidden rond een grote oude boom. Deze boom bleek later de enige levende loot van de boom waaronder Boeddha in 544 v.Chr. verlicht werd. Daarmee is deze plek ook één van de heiligste bedevaartsoorden voor boeddhisten in de hele wereld. Jullie brengen vandaag ook een bezoek aan de heilige site van Mihintale. Hier ontstond het Singalese boeddhisme. 1840 granieten treden leiden naar de dagoba van Ambasthale van waaruit jullie van een schitterend uitzicht genieten. Na het bezoek terugkeer naar het hotel waar een diner wordt voorzien.

Dag 4 - ANURADHAPURA - DAMBULLA (B, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar uw hotel. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan de boeddhistische grotten van Dambulla. Dambulla is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is. Dit complex dateert van de 1e eeuw v.Chr. en is het grootste en best bewaard gebleven tempelcomplex in Sri Lanka. De Gouden tempel van Dambulla staat op de lijst van het Werelderfgoed. Bij aankomst check-in in het hotel. Vrije namiddag/avond om de omgeving te verkennen en te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 5 - DAMBULLA - SIGIRIYA - HABARANA - MINNERIYA N.P. - DAMBULLA (B, D)

Deze morgen beginnen jullie met een bezoek aan het fort gelegen op de rots van Sigiriya. Deze steile rots torent 175 m boven het landschap uit, waardoor jullie op de top kunnen genieten van een schitterend uitzicht. In deze rots bevindt zich ook een nis waarin jullie de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunnen bewonderen. Na de verkenning terugkeer naar het hotel en even vrije tijd. In de vooravond verkenning van het Minneriya N.P. per jeep. Vooral de grote kuddes olifanten zijn indrukwekkend. Na de jeepsafari terugkeer naar het hotel.

Dag 6 - DAMBULLA - POLONARUWA - TRINCOMALEE (B, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de historische hoofdstad Polonaruwa. Dit was de hoofdstad van Sri Lanka van de 11e tot de 13e eeuw. Polonaruwa is een historische middeleeuwse stad, oorspronkelijk omringd door een vestingmuur. Van deze muur is een deel van ongeveer 5 km nog steeds te zien. De stad stond vol paleizen, tempels, kloosters, vijvers en parken. Vele ruïnes hiervan zijn nog in zeer goede staat. Vooral de 'Vadatage', de 'Gal Vihara' en het 'Thupama-huis' zijn zeer interessant. Na het uitgebreide bezoek (gedeeltelijk per fiets) rijden jullie verder naar de oostkust tot in de natuurlijke havenstad Trincomalee. Bij aankomst verkennen jullie het historische Trincomalee Fort initieel opgetrokken door de Nederlanders en de aangrenzende Hindoe Tempel. De uitzichten over de Indische Oceaan zijn er adembenemend . Met wat geluk kunnen jullie er ook walvissen spotten. Aansluitend transfer naar het hotel en check-in. Vrije avond.

Dag 7 - TRINCOMALEE (B, D)

's Morgens nemen jullie de boot naar Pigeon lsland waar jullie kennismaken met de prachtige onderwaterwereld van Pigeon lsland. Na de snorkelexcursie terugkeer naar het hotel en vrije namiddag om te genieten van het strand en het zwembad.

Dag 8 - TRINCOMALEE - PASSEKUDAH (B, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar Passekudah. Bij aankomst check-in in het  strandresort. Maalu Maalu won reeds diverse gerenommeerde awards. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf aan de mooiste kust van het eiland.

Dag 9 - 10 - PASSEKUDAH (B, D)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Een wandeling langs de baai is een aanrader. In de buurt zijn er ook enkele watersportmogelijkheden. 

Dag 11 - PASSEKUDAH - KANDY (B, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar Kandy. Bij aankomst verkennen jullie de spirituele hoofdstad van Sri Lanka met o.a. de kleurrijke bazaar en de beroemde 'Tempel van de tand' of de Sri Dalada Maligawa. In deze fraaie tempel ligt het heiligste relikwie van Sri Lanka: volgens de overlevering een tand van Boeddha. Aansluitend check-in in het hotel, gelegen  tussen de groene heuvels rondom de stad. Vanuit het hotel genieten jullie van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 12 - KANDY (B, D)

Vandaag bezoeken jullie één van de vele typische theeplantages die deze regio rijk is. Jullie worden er ingewijd in de geheimen van de wereldberoemde 'Ceylon Tea'. Vervolgens wordt een sportief intermezzo voorzien met een toegankelijke 'White Water Rafting' doorheen het groene landschap. Na de rafting terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 13 - KANDY - NEGOMBO / COLOMBO (B, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar Negombo. Bij aankomst check-in in uw strandhotel en vrije namiddag/avond om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 14 - NEGOMBO / COLOMBO - EUROPA (B)

Check-out en vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht.

ZIN IN SRI LANKA OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagent!