Sluit

Sri Lanka - winter - PROMO

16-daagse individuele rondreis met privégids/-chauffeur

HIGHLIGHTS :

  • Uitgebreide kennismaking met Sri Lanka met o.a. een bezoek aan Sigiriya, Polonaruwa, Kandy, World’s End, Ella, Galle,…
  • Unieke ervaringen met o.a. jeepsafari’s in 2 verschillende natuurparken, een White Water Rafting, een treinrit door het bergachtige binnenland,…
  • Strandverblijf aan de zuidkust met het beste weer tijdens onze winter

Dag 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO

Dag 2 - COLOMBO (D)

Bij aankomst in Colombo verwelkoming door de lokale agent en transfer naar het hotel. Check-in (kamer ter beschikking vanaf 14u - vroeger indien mogelijk) en even vrije tijd. Vervolgens neemt de Engelstalige privégids/chauffeur jullie mee voor een verkenning van de hoofdstad met zijn multiculturele samenleving. Na de verkenning terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 3 - COLOMBO - DAMBULLA - HABARANA (B, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar het noorden (+/- 3u). Onderweg genieten jullie van de typische 'couleur locale' en bezoeken jullie de boeddhistische grotten van Dambulla. Dambulla is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistischegrottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is. Bij aankomst in Habarana check-in in het hotel en vrije namiddag/ avond om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 4 - HABARANA - SIGIRIYA - MINNERIYA N.P. - HABARANA (B, D)

Deze morgen beginnen jullie met een bezoek aan het fort gelegen op de rots van Sigiriya. Deze steile rots torent 175 m boven het landschap uit waardoor jullie op de top kunnen genieten van een schitterend uitzicht. In deze rots bevindt zich ook een nis waarin jullie de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunt bewonderen. Na het bezoek terugkeer naar het hotel en even vrije tijd om te genieten van de voorzieningen. In de vooravond verkennen jullie het Minneriya N.P. per jeep. Vooral de grote kuddes olifanten zijn indrukwekkend. Na de jeepsafari terugkeer naar het hotel.

Dag 5 - HABARANA - POLONARUWA - HABARANA (B, D)

Na het ontbijt transfer naar de historische hoofdstad Polonaruwa (+/- 1u). Dit was de hoofdstad van Sri Lanka van de 11e tot de 13e eeuw. Polonaruwa is een historische middeleeuwse stad, oorspronkelijk omringd door een vestingmuur. Van deze muur is een deel van ongeveer 5 km nog steeds te zien. De stad stond vol paleizen, tempels, kloosters, vijvers en parken. Vele ruïnes hiervan zijn nog in zeer goede staat. Vooral de 'Vadatage', de 'Gal Vihara' en het 'Thupama-huis' zijn zeer interessant. Na het uitgebreide bezoek (gedeeltelijk per fiets) terugkeer naar het hotel en vrije namiddag om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 6 - HABARANA - KANDY (B, D)

Na de check-out transfer naar Kandy. Bij aankomst verkennen jullie de spirituele hoofdstad van Sri Lanka. Kandy staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Jullie bezoeken er o.a. de bazaar en de beroemde 'Tempel van de tand' of de Sri Dalada Maligawa. In deze fraaie tempel ligt het heiligste relikwie van Sri Lanka: de tand van Boeddha. Aansluitend verkennen jullie de gekende botanische tuin van Kandy. Na het bezoek check-in in het hotel en vrije avond.

Dag 7 - KANDY - KITHULGALA - KANDY (B, D)

Vandaag verkennen jullie verder de omgeving met een bezoek aan één van de vele typische theeplantages die deze regio rijk is. Jullie worden er ingewijd in de geheimen van de wereldberoemde 'Ceylon Tea'. Vervolgens wordt een sportief intermezzo voorzien met een 'White Water Rafting' doorheen het groene landschap. Na de rafting terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 8 - KANDY - NUWARA ELIYA (B, D)

Na het ontbijt check-out en transfer het station. Hier nemen jullie de trein naar Nuwara Eliya. Onderweg genieten jullie van de vele panorama's en hetgroene berglandschap.Deze treinrit wordt beschouwd als één van de mooiste treinritten ter wereld. Daarna check-in in het centraal gelegen koloniale hotel. Nuwara Eliya ligt op 1890 m boven zeeniveau en kent daardoor een koeler klimaat. Tijdens het Britse bewind op Sri Lanka vestigden zich hier vele Engelsen en dit is goed zichtbaar in de oude huizen en kerken die in Victoriaanse stijl werden gebouwd.

Dag 9 - NUWARA ELIYA - HORTON PLAINS - NUWARA ELIYA (B, D)

Vandaag neemt de gids jullie mee voor een tocht doorheen de Horton Plains National Park. Jullie verkennen er het Nationaal Park, gelegen op een hoogte tussen 2100 m en 2300 m. Op het plateau genieten jullie van wondermooie uitzichten en van de typische fauna en flora die het nationaal park rijk is. Met wat geluk kunnen jullie er ook de Sambar (soort hert) waarnemen. Uiteraard wordt de bijzondere plek "World's End" niet vergeten. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond. 

Dag 10 - NUWARA ELIYA - ELLA - YALA N.P. (B, D)

Na de check-out verlaten jullie de hooglanden en rijden naar het Yala National Park. Onderweg brengen jullie een bezoek aan het bergdorp Ella en verschillende watervallen in deze regio. Bij aankomst in het Yala National Park check-in in het hotel en vrije tijd om de omgeving te verkennen.

Dag 11 - YALA N.P. - GALLE / HIKKADUWA (B, D)

Deze morgen verkennen jullie het Yala National Park per 4x4. Jullie maken er kennis met trompetterende olifanten, roedels jakhalzen, prachtige vogels en soms zelfs een luipaard. Na de safari transfer naar Galle. Bij aankomst check-in en vrije avond om de omgeving te verkennen of om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 12 - GALLE / HIKKADUWA(B, D)

Vandaag verkennen jullie de historische havenstad Galle. Galle wordt gekenmerkt door Hollandse, Portugese en Britse invloeden. Er wordt ook vrije tijd voorzien om wat te kuieren in de kleine, typische straatjes. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan een echte 'turtle farm' en maken jullie kennis met de typische vistechniek van de lokale vissers. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 13 - GALLE / HIKKADUWA - KALUTARA (B, D)

Na de check-out transfer naar Kalutara. Bij aankomst check-in in het strandresort en vrije namiddag/avond. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf

Dag 14 - 15 - KALUTARA (B, D)

Strandverblijf naar eigen invulling.

Dag 16 - KALUTARA - COLOMBO - TERUGVLUCHT (B)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven (check-out om 12u). Check-in voor de terugvlucht.

ZIN IN SRI LANKA OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagent.