Sluit

Slovenië in style

10-DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS MET HUURWAGEN EN LOKALE PRIVEGIDSEN

HIGHLIGHTS :

  • Unieke activiteiten zoals een begeleide trektocht op maat in de bergen rond Bled, kennismaking met lokale specialiteiten en gerechten bij een wijnboer, kaasmakerij,… , een boottocht op de Ljubljanica rivier en op de Adriatische zee, een begeleide fietstocht in Bela Krajina en Istrië,…
  • Engelstalige lokale privégidsen tijdens alle bezoeken zoals vermeld in het voorbeeldprogramma
  • Verblijf in luxueuze 4-5* boutique style hotels zoals het Kasteel Otočec Relais & Chateaux, Hotel Cubo,…
  • 24u/24u assistentie van een lokale agent via een Guests Ambassador app voor alle vragen inclusief het boeken van een restaurant, aanbevelingen tijdens de rondreis,…
  • Programma is op maat aanpasbaar

Dag 1 - AANKOMST LJUBLJANA - BLED (-)

Bij aankomst in Ljubljana pick-up van de huurwagen type VW Tiguan SUV of gelijkwaardig en rit naar uw boutique style hotel in Bled.  Check-in en vrije verkenning van de groene omgeving aan het meer.

Dag 2 - BLED (B)

Deze morgen verkennen jullie samen met een lokale Engelstalige privégids de omgeving van Bled met een trektocht op maat door de natuur en omliggende bergen.  Jullie kunnen zelf de duur en zwaarte van de tocht bepalen.  Onderweg genieten jullie van de uitzichten.  Na de trektocht terugkeer naar het hotel met de huurwagen en verdere vrije verkenning van de omgeving.

Dag 3 - BLED - BOHINJ - BLED (B)

Na het ontbijt rijden jullie naar Bohinj, gelegen in het Triglav Nationaal Park.  Deze morgen staat er een leuke activiteit op het programma: een bezoek aan een kaasmakerij inclusief workshop kaasmaken.  De lokale familie houdt zich al geruime tijd bezig met de verwerking van melk.  Ze maken zuivelproducten die typisch zijn voor de regio Bohinj.  Hun koeien brengen de zomer nog steeds door op de weide in de Julische Alpen midden in het Triglav National Park.  Na de workshop kunnen jullie de regio van Bohinj verder vrij verkennen.  Diverse optionele sportieve activiteiten zijn mogelijk zoals kayaking, rafting, canyoning,...  Terugkeer naar het hotel in Bled en vrije avond.

Dag 4 - BLED - LJUBLJANA (B, L)

Na het ontbijt rijden jullie verder naar de charmante hoofdstad Ljubljana met zijn vele terrasjes langs de Ljubljanica rivier.  Bij aankomst check-in in het boutique style hotel.  Rond de middag wacht de lokale Engelstalige privégids u op in de lobby van het hotel.  Hij neemt jullie mee voor de verkenning van de stad incl. een middagmaal in het gekende restaurant Gostilna Na gradu. Jullie bezoeken er het kasteel van Ljubljana, maken een wandeling in het oude centrum en maken een boottocht op de rivier.  Na het bezoek terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 5 - LJUBLJANA - OTOČEC (B)

Na de check-out rijden jullie verder zuidoostwaarts naar Otočec, gelegen aan de Krka rivier.  Bij aankomst check-in in het bijzondere Otočec Castle, lid van Relais & Chateaux.  Kasteel Otočec is het enige kasteel in Slovenië dat volledig omgeven is door water. Het prachtige kasteel aan de rivier de Krka was eeuwenlang zowel een bolwerk als een gracieus huis van talrijke adellijke families.  Vóór de Tweede Wereldoorlog was het kasteel eigendom van het huis van Marghieri de Commadona. Tegenwoordig is het kasteel omgebouwd tot een 5-sterrenhotel.  Het hotel beschikt ook over een gastronomisch restaurant voor fijnproevers.  Het kasteelrestaurant is namelijk lid van de prominente internationale vereniging Chaîne des Rôtisseurs. Vrije verkenning van het luxueuze hotel en de groene omgeving.

Dag 6 - OTOČEC - BELA KRAJINA - OTOČEC (B, L)

Deze morgen staat er een leuke fietstocht in de regio ‘Bela Krajina’ met lokale Engelstalige privégids op het programma.  Het gevarieerde natuurlijke en culturele erfgoed van Bela krajina, de regio aan de zonnige kant van de mythische bergketen Gorjanci, zullen jullie aangenaam weten te verrassen.  De naam van de regio komt voort uit de kleur van de slanke berkenbomen en witte vlaskledij die ooit door de lokale bevolking werd gedragen.  Jullie maken er ook kennis met typische lokale gerechten en er wordt ook een wijnproefsessie voorzien.  Na de fietstocht terugkeer naar het hotel in Otočec en vrije namiddag / avond om verder te genieten van de voorzieningen van het hotel.

 

Dag 7 - OTOČEC - POSTOJNA - PREDJAMA - CEGLO (B, L)

Na de check-out rijden jullie verder naar de wereldberoemde Grot van Postojna.  Bij aankomst wacht een lokale Engelstalige privégids u op en neemt jullie mee door het web van tunnels, immense galerijen,...  Vervolgens rijden jullie verder naar het Predjama Kasteel, gelegen op een klif.  Na het bezoek aan het kasteel rijden jullie verder naar de Goriška Brda wijnregio.  Bij aankomst check-in in het Hotel Gredič, een ‘Castelletto’ gebouwd op een heuvel met een mooi uitzicht over de Italiaanse vlakte.  Aansluitend wacht een lokale Engelstalige privégids jullie op in de lobby van het hotel.  Jullie verkennen er samen de regio met een bezoek aan de uitkijktoren Gonjače, het pittoreske dorp Šmartno, het Dobrovo Kasteel.  Ook komen jullie meer te weten over de typische specialiteiten van de regio tijdens een lunch. Als afsluiter van de dag voorzien we een wijnproefsessie inclusief privétransfer bij een lokale wijnbouwer.  Het wijngebied Brda is een geweldige plek om dit te doen.  Rode en witte wijnen of mousserende wijn - wat u ook verkiest, proef verschillende variëteiten van een boetiekwijnproducent.  Na de sessie terugkeer naar jullie hotel en vrije avond.

Dag 8 - CEGLO - PORTOROŽ (B)

Jullie rijden verder naar de Adriatische kust tot bij Portorož.  Bij aankomst check-in in het luxueuze Kempinski Palace hotel.  Vrije verkenning van de omgeving.  Jullie kunnen ook genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 9 - PORTOROŽ (B)

Deze morgen verkennen jullie het Sloveense deel van Istrië per e-bike en boot.  De lokale Engelstalige privégids wacht jullie op in de lobby van het hotel.   Jullie komen voorbij dennenbossen en lokale boerderijen waar jullie kunnen proeven van lokale traditionele gerechten.  Ook genieten jullie van een boottocht langs de kust.  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag om de omgeving verder te ontdekken. 

Dag 10 - PORTOROŽ - LJUBLJANA - … (B)

Na het ontbijt check-out en rit terug naar de luchthaven van Ljubljana (+/- 140 km).  Drop-off van de huurwagen.  Einde van onze diensten.

ZIN IN SLOVENIË OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagent!