Sluit

Slovenië
in Comfort

10-DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS MET HUURWAGEN

HIGHLIGHTS :

  • Unieke activiteiten zoals een begeleide trektocht op maat in de bergen rond Bled, kennismaking met lokale specialiteiten en gerechten bij een wijnboer, kaasmakerij,… , een boottocht op de Ljubljanica rivier en op de Adriatische zee, een begeleide fietstocht in Bela Krajina en Istrië,…
  • Engelstalige lokale (privé)gidsen tijdens de bezoeken zoals vermeld in het voorbeeldprogramma
  • Verblijf in 3-4* boutique style hotels en B&B’s
  • 24u/24u assistentie van een lokale agent via een gepersonaliseerde app voor alle vragen inclusief het boeken van een restaurant, aanbevelingen tijdens de rondreis,…
  • Programma is op maat aanpasbaar

Dag 1 - AANKOMST LJUBLJANA - BLED (-)

Bij aankomst in Ljubljana pick-up van de huurwagen type VW Golf of gelijkwaardig en rit naar uw hotel in Bled. Check-in en vrije verkenning van de groene omgeving. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk op en rond het Meer.

Dag 2 - BLED (B)

Deze morgen verkennen (+- halve dag) jullie samen met een lokale Engelstalige privégids de omgeving van Bled met een trektocht op maat door de natuur en omliggende bergen.  Jullie kunnen zelf de duur en zwaarte van de tocht bepalen.  Onderweg genieten jullie van de uitzichten.  Na de trektocht terugkeer naar het hotel met de huurwagen en verdere vrije verkenning van de omgeving.

Dag 3 - BLED - BOHINJ - BLED (B)

Na het ontbijt rijden jullie naar Bohinj, gelegen in het Triglav Nationaal Park.  Deze morgen staat er een leuke activiteit op het programma :  een bezoek aan een kaasmakerij inclusief workshop kaasmaken.  De lokale familie houdt zich al geruime tijd bezig met de verwerking van melk. Ze maken zuivelproducten die typisch zijn voor de regio Bohinj, zoals de ‘Mohant’-kaas en albuminewrongel. Hun koeien brengen de zomer nog steeds door op de weide in de Julische Alpen midden in het Triglav National Park. Na de workshop kunnen jullie de regio van Bohinj verder vrij verkennen. Diverse optionele sportieve activiteiten zijn mogelijk zoals kayaking, rafting, canyoning, stand-up paddling,... of probeer de Bohinj Flyer, een ski sprong simulator, uniek in Slovenië. Aansluitend terugkeer naar het hotel in Bled en vrije avond.

 

Dag 4 - BLED - LJUBLJANA (B)

Na het ontbijt rijden jullie verder naar de charmante hoofdstad Ljubljana met zijn vele terrasjes langs de Ljubljanica rivier.  Bij aankomst check-in jullie hotel. In de middag wacht de lokale Engelstalige privégids u op in de lobby van het hotel.  Hij neemt jullie mee voor de verkenning van de stad. Met de kabelbaan bereiken jullie het kasteel van Ljubljana. Jullie bezoeken er het kasteel van Ljubljana, dat in de rijke en dynamische geschiedenis talloze veranderingen heeft ondergaan. In het gezelschap van een gids kunnen jullie een virtuele tour maken genaamd het ‘Virtuele Kasteel’, de uitkijktoren en de gevangenis bezoeken en de tentoonstelling over de Sloveense geschiedenis bekijken. Je gids neemt jullie ook mee door andere delen van het kasteel en laat u een bron uit het begin van de 19e eeuw zien met een houten loopradkraan die gebruikt werd voor het hijsen van water, en nog steeds operationeel is. Hier kunnen jullie ook genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving, een aanrader voor alle amateurfotografen. Aansluitend neemt de gids jullie mee voor een begeleide stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Ljubljana. Jullie komen meer te weten over de geschiedenis van de stad, terwijl hij u enkele van de mooiste hoekjes van de Sloveense hoofdstad laat zien: het stadhuis, een wandeltocht door de architectonische meesterwerken van Plečnik, het openluchttheater Križanke, het Napoleon-monument, de centrale markt, het Prešeren-plein, het congresplein en nog zoveel meer.  Het oude stadscentrum van Ljubljana is opmerkelijk vanwege zijn unieke architectuur, ontworpen door barok- en art nouveau-meesters en vooral door architect Jože Plečnik. Een bezoek aan Ljubljana is niet compleet zonder een boottocht met een handgemaakte typische houten boot over de Ljubljanica rivier. (+-1u). Na de rustige boottocht terugkeer naar het hotel. Vrije avond.

Dag 5 - LJUBLJANA - OTOČEC (B)

Na de check-out rijden jullie verder zuidoostwaarts naar Otočec, gelegen aan de Krka rivier.  Bij aankomst check-in in het Hotel Sport Otočec Het hotel is gespecialiseerd in themakamers met sportuitrusting waar u zich 's ochtends helemaal kan opwarmen voor een actieve dag. Hotel Sport staat bekend als wandel- en fietshotel en is een uitstekend startpunt voor vele natuuractiviteiten. U kan genieten van de geneugten van thermaal bronwater in het ruime hotelzwembad. Vrije tijd om te genieten van de voorzieningen van het hotel of om de omgeving vrij te verkennen.

Dag 6 - OTOČEC - BELA KRAJINA - OTOČEC (B, L)

Deze morgen staat er een leuke fietstocht in de regio ‘Bela Krajina’ met lokale Engelstalige privégids op het programma. Het gevarieerde natuurlijke en culturele erfgoed van Bela krajina, de regio aan de zonnige kant van de mythische bergketen Gorjanci, zal je verrassen. De naam van de regio komt voort uit de kleur van de slanke berkenbomen en witte vlaskleding die ooit door de lokale bevolking werd gedragen. Jullie maken er ook kennis met typische lokale gerechten en er wordt een wijnproefsessie voorzien.  Na de fietstocht terugkeer naar het hotel in Otočec en vrije namiddag / avond om verder te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 7 - OTOČEC - POSTOJNA - PREDJAMA - GORIŠKA BRDA (B, L)

Na de check-out rijden jullie verder naar de wereldberoemde Grot van Postojna. (Goede schoenen en warme kledij zijn aanbevolen voor bezoek aan de grot. Het pad is niet glad, ook al kan er wel wat water druppen in de grot.)  Bij aankomst wacht een lokale Engelstalige gids u op en neemt jullie mee in groep door de waaier aan tunnels, immense galerijen,...  Vervolgens rijden jullie verder naar het Predjama Kasteel, gelegen op een klif gelegen in het idyllische dorp Predjama. Het is het hele jaar door een interessant en romantisch gezicht: in het voorjaar en de zomer is de omgeving rijk aan bloesems en bloemen, in het najaar is het bekleed met de kleuren van de omringende bossen en het is het meest betoverend in de winter wanneer de omgeving bedekt is met sneeuw.  Na het bezoek aan het kasteel rijden jullie verder naar de Goriška Brda wijnregio.  Bij aankomst check-in in de typische B&B.  Een typische lunch wordt voorzien in een authentieke boerderij waar jullie de lokale specialiteiten kunt proeven.  Aansluitend wacht een lokale Engelstalige privégids jullie op in de lobby van het hotel.  Jullie verkennen er samen de regio met een bezoek aan de uitkijktoren Gonjače, het pittoreske dorp Šmartno, het Dobrovo Kasteel. Optioneel kunnen jullie hier scooters of fietsen huren voor een rit door de heuvels en wijngaarden.  Als afsluiter van de dag voorzien we een wijnproefsessie inclusief privétransfer bij een lokale wijnbouwer. Het wijngebied Brda is een geweldige plek om dit te doen. Rode en witte wijnen of mousserende wijn - wat u ook verkiest, proef verschillende variëteiten van een boetiekwijnproducent. Na de sessie privétransfer naar jullie hotel en vrije avond.

Dag 8 - GORIŠKA BRDA - PORTOROŽ (B)

Jullie rijden verder naar de Adriatische kust tot bij Portorož. Bij aankomst check-in in Boutique hotel Portorož.  Vrije verkenning van de omgeving.  Een aanrader is een bezoek aan het pittoreske havenstadje Piran. Jullie kunnen ook genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 9 - PORTOROŽ (B)

Deze morgen verkennen jullie het Sloveense deel van Istrië per E-Bike en boot.  De lokale Engelstalige privégids wacht jullie op in de lobby van het hotel.   Jullie komen voorbij dennenbossen en lokale boerderijen waar jullie kunnen proeven van lokale traditionele gerechten.  Ook genieten jullie van een boottocht langs de kust.  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag om de omgeving verder te ontdekken. 

Dag 10 - PORTOROŽ - LJUBLJANA - … (B)

Na het ontbijt check-out en rit terug naar de luchthaven van Ljubljana (+/- 140 km).  Drop-off van de huurwagen.  Einde van onze diensten.

ZIN IN SLOVENIË OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagentschap!