Sluit

Canada - Westkust en the Rocky Mountains

HIGHLIGHTS:

  • Verblijf in goede 4* hotels
  • Verkenning van de hoogtepunten van West-Canada
  • Diverse bijzondere activiteiten inclusief zoals een trekking in Whistler, een wandeling over de Capilano Suspension Bridge, een rit over de Columbia Icefields met de Snocoach, de Glacier Skywalk,…

DAG 1 – ... - VANCOUVER (-)

Bij aankomst in Vancouver privétransfer naar uw hotel en check-in.  Vrije verkenning van de grootstad.

DAG 2 – VANCOUVER (B)

Vandaag verkennen jullie de charmante grootstad en omgeving.  Er wordt een georganiseerde fietstocht in kleine groep voorzien door het bijzondere Stanley Park (+/- 3u).  Na de fietstocht verdere vrije verkenning van de stad.

DAG 3 – VANCOUVER (B)

Vandaag neemt een lokale Engelstalige privégids jullie mee voor een verkenning van Noord-Vancouver met een bezoek aan Grouse Mountain incl. een kabelbaanrit en een wandelen jullie over de ‘Capilano Suspension Bridge’, maken jullie de ‘Cliff Walk’ en genieten jullie van het uitzocht over het uitgestrekte woud bij de ‘Tree Top Walk’.  Na de verkenning terugkeer naar uw hotel en vrije avond.

DAG 4 – VANCOUVER - WHISTLER (B) +/- 121 km

Na de check-out pick-up van de huurwagen type Ford Escape SUV of gelijkwaardig en rit naar Whistler.   Bij aankomst wordt een ‘Rainforest Walk’ voorzien in de Cheakamus River Valley met Engelstalige privégids om 13u (voor +/- 4u).  Jullie genieten er van de wondermooie natuur en wandelen door de uitgestrekte wouden.  Ook komen jullie voorbij het Cheakamus Meer wat heel wat mooie foto’s oplevert.  Na de wandeling check-in in het hotel en vrije avond.

DAG 5 – WHISTLER (B)

Vandaag neemt een lokale Engelstalige privégids jullie mee voor een bergwandeling boven Whistler Valley (+/- 4u).  Jullie nemen de Gondola tot de bergtop en starten met een trekking door het berglandschap. Wandel door bloemrijke weiden en kijk uit voor pika's, marmotten en zwarte beren. Geniet van de uitzichten over de met sneeuw bedekte toppen.  Na de trekking terugkeer naar uw hotel en vrije namiddag/avond.

DAG 6 – WHISTLER – KAMLOOPS (B) +/- 300 km

Na de check-out rijden jullie verder door de Rocky Mountains met diverse fotostops onderweg zoals Lillooet Lake, Duffey Lake Provincial Park, Seton Lake, de Fraser Rivier, Pavillion Lake, Marble Canyon Provincial Park,…  Bij aankomst in Kamloops check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

DAG 7 – KAMLOOPS – SUN PEAKS (B) +/- 60 km

Deze voormiddag kunnen jullie de omgeving vrij verkennen met diverse optionele activiteiten zoals een de McArthur Island Trail of de Rim Loop.  Vervolgens rijden jullie verder naar Sun Peaks.  Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

DAG 8 – SUN PEAKS (B)

Deze morgen neemt de lokale Engelstalige gids jullie mee voor een ‘Sun Peaks Panoramic Walk’ (+/- 2u).  Ervaar het allerbeste dat onze alpine speeltuin te bieden heeft, van panoramische uitzichten en levendige wilde bloemen tot kunstvoorwerpen uit het verleden en de rijke geschiedenis erachter! Na de wandeltocht verdere vrije verkenning van de omgeving. 

DAG 9 – SUNPEAKS – CLEARWATER (B) +/- 135 km

Na de check-out rijden jullie verder naar Clearwater langs de North Thompson River.  Onderweg genieten jullie van de uitzichten.  Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

DAG 10 – CLEARWATER (B)

Deze morgen verkennen jullie de ‘Grizzly Bear Valley’ vanop het water met een georganiseerde ‘River Safari’ (+/- 1u) in kleine groep.  Jullie genieten van het uitzicht op de omringende met sneeuw bedekte bergen en gaan op zoek naar de bijzondere Grizzly Bears in hun natuurlijke habitat.  Na de excursie verdere vrije verkenning van de omgeving. 

DAG 11 – CLEARWATER (B)

Vandaag kunnen jullie de groene omgeving verder vrij verkennen.  Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.  Jullie kunnen bijvoorbeeld het Wells Gray Provincial Park verkennen, dat de bijnaam ‘Waterfall Park’ draagt. Mooie en gemakkelijk te bereiken watervallen zijn de Helmcken Falls en Spahats Creek Falls. Of jullie kunnen bijvoorbeeld de Moul Falls Trail volgen.

DAG 12 – CLEARWATER – JASPER (B) +/- 320 km

Na de check-out rijden jullie verder naar Jasper via het Mt. Robsen Provincial Park, Moose Lake en Yellowhead Lake.  Diverse fotostops zijn mogelijk onderweg.  Bij aankomst check-in in het hotel en vrije namiddag/avond.

DAG 13 – JASPER (B)

Verdere vrije verkenning van de omgeving.  Er wordt een toegangsticket voorzien voor de Jasper Skytram.  De Skytram is de langste en hoogste kabelbaan in de Canadese Rockies. Bezoekers genieten van de wondermooie uitzichten op zes bergketens, gletsjermeren, de Athabasca-rivier en Jasper.

DAG 14 – JASPER – BANFF (B)

Jullie verlaten Jasper en rijden verder naar Banff.  Onderweg wordt een bijzondere ‘Snocoach ride’ voorzien op de Athabasca Gletsjer en genieten jullie van de adembenemende uitzichten vanop de Glacier Skywalk.  Bij aankomst in Banff check-in in het hotel en vrije avond.

DAG 15 – BANFF (B)

Vandaag wordt een boottocht voorzien op het Lake Minnewanka.  Na de boottocht verdere vrije verkenning van de omgeving.

DAG 16 – BANFF (B)

Verdere vrije verkenning van de omgeving.  Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk zoals een bezoek aan de Banff Upper Hot Springs, diverse wandeltochten, de Sulphur Mountain Gondola,…

DAG 17 – BANFF – CALGARY - ... (B) +/- 125 km

Na de check-out rit naar de luchthaven van Calgary en drop-off van de huurwagen.  Vervolgens check-in voor de terugvlucht. Einde van onze diensten.

 

ZIN IN WEST-CANADA OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagent!