Sluit

Mexico

11-DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS MET LOKALE ENGELSTALIGE PRIVÉCHAUFFEUR/-CHAUFFEUR

HIGHLIGHTS :

  • Uitgebreide kennismaking met Centraal-Mexico en Yucatan
  • Diverse activiteiten zoals de verkenning van Mexico-stad, de historische site Teotihuacan en enkele belangrijke Maya sites in Yucatan, een bezoek aan het koloniale Mexico met o.a. Queretaro, Guanajuato, Morelia, Merida,…
  • Verblijf in luxueuze boutique style hotels
  • Verlenging mogelijk met een strandverblijf aan de Riviera Maya

Dag 1 - MEXICO CITY (-)

Bij aankomst in Mexico Stad verwelkoming en privétransfer naar uw hotel. Check-in en vrije tijd om de omgeving te verkennen of om te bekomen van de vlucht.

Dag 2 - MEXICO CITY (B)

Vandaag neemt de Engelstalige privégids/-chauffeur jullie mee voor een verkenning van de hoofdstad. Jullie beginnen met een bezoek aan het historisch centrum met o.a. de Plaza de la Constitución / Zócalo, de kathedraal, het Nationaal Paleis, het Paleis voor Schone Kunsten,… Ook verkennen jullie de elegante Paseo de la Reforma, het het Chapultepec Park, het Nationaal Antropologisch Museum,…  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 3 - MEXICO CITY - TEOTIHUACÁN - MEXICO CITY (B) +/- 110 km

Vandaag bezoeken jullie de beroemde piramides van Teotihuacán, ten noorden van de stad. Onderweg bezoeken jullie de Basiliek van Guadalupe, een belangrijk bedevaartsoord. Bij aankomst aan de archeologische site van Teotihuacán bezoeken jullie de enorme zon- en maanpiramides. De Azteken noemden dit ‘de plaats van de doden’. Teotihuacán was één van de grootste steden in het precolumbiaans tijdperk en had ongeveer 200.000 inwoners. Na het bezoek terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 4 - MEXICO CITY - SANTIAGO DE QUERÉTARO - SAN MIGUEL DE ALLENDE (B) +/- 270 km

Na de check-out transfer naar Santiago de Querétaro voor een verkenning van deze bijzonder koloniale stad. Sinds 1996 maakt het historisch centrum deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Querétaro is uniek door de mix van kronkelende steegjes en zijn geometrisch stratenplan, geïntroduceerd door de Spaanse veroveraars. Verschillende indiaanse volkeren leefden hier samen met de Spaanse kolonisten. In 2008 noemde National Geographic de stad één van de top 15 historische bestemmingen ter wereld. Zeer opvallend in de stad is het enorme aquaduct, bestaande uit 25 bogen. Na het bezoek rijden jullie verder naar San Miguel de Allende. Check-in in het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 5 - SAN MIGUEL DE ALLENDE - GUANAJUATO (B) +/- 100 km

In de voormiddag verkennen jullie, samen met de Engelstalige privégids, San Miguel de Allende. Jullie bezoeken o.a. het museum Casa de Allende. Dit is het huis van Ignacio Allende, naar wie de stad in 1826 werd genoemd. Vervolgens transfer naar het kleurrijke Guanajuato, gelegen in een nauwe vallei. Check-in in het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 6 - GUANAJUATO - PATZCUARO - MORELIA (B) +/- 290 km

Na het ontbijt neemt de lokale gids jullie mee voor een verkenning van Guanajuato. Het historisch centrum is gevuld met kleine pleinen, koloniale herenhuizen, kerken, gebouwd uit roze en groene zandsteen. Jullie brengen ook een bezoek aan het Museo Regional de Guanajuato, één van Mexico’s belangrijkste musea. Vervolgens rijden jullie verder naar Patzcuaro, aan het Patzcuaro meer. In deze prachtige, rustige stad treft u allerlei Mexicaanse ambachten aan zoals keramiek, houtsnijwerk, koper, meubels en geweven handelswaar. Nadien rijden jullie verder naar Morelia. Check-in in uw hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 7 - MORELIA - MEXICO CITY (B) +/- 320 km

Vandaag staat er een stadstour in Morelia op het programma. Morelia staat bekend als de aristocraat van de koloniale steden. Door de fijn gebeeldhouwde kerken, kleurrijke pleinen en vele zuilengalerijen lijkt het alsof de Spanjaarden de stad nooit hebben verlaten. Jullie bezoeken het historisch centrum met o.a. Plaza de Armas, Juárez Plaza en Melchor Ocampo Plaza. Na het bezoek terugkeer naar Mexico City. Check-in en vrije namiddag/avond.  

Dag 8 - MEXICO CITY - MERIDA - CELESTUN - TEMOZON (B) +/- 201 km

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw binnenvlucht naar Merida. Bij aankomst verwelkoming door uw Engelstalige privégids/-chauffeur en transfer naar Celestun, een rustig vissersdorp aan de Golf van Mexico. Jullie maken een boottocht en spotten honderden flamingo’s. Naast de rooskleurige vogels zijn er ook een heleboel andere vogels te zien zoals pelikanen, eenden, aalscholvers en fregatvogels. Vervolgens transfer naar Temozon. Check-in in de typische ‘hacienda’ en vrije namiddag/avond.

Dag 9 - TEMOZON - UXMAL - KABAH - TEMOZON (B) +/- 143 km

Vandaag verkennen jullie Uxmal, een ruïnestad van de maya’s met zijn hoge piramides. De precolumbiaanse naam ‘Uxmal’ zou ‘driemaal gebouwd’ betekenen. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan het Cacao museum, waar jullie meer leren over de geschiedenis en de relatie tussen cacao en de Mayacultuur. Als afsluiter bezoeken jullie de archeologische site Kabah, met het Paleis Codz Poop. De façade van het paleis bestaat uit honderden afbeeldingen van de regengod Chaac. Vervolgens terugkeer naar de hacienda en vrije namiddag/avond.

Dag 10 - TEMOZON - SOTUTA DE PEÓN - MERIDA - SAN JOSÉ (B) +/- 84 km

Na het ontbijt rijden jullie naar de oude Hacienda Sotuta de Peon.  Hier komen jullie meer te weten over de geschiedenis van de boerderij, de productie van sisal uit agave, en de aanverwante historische ontwikkelingen in Mexico. Vervolgens transfer naar Merida, waar er een stadstour op het programma staat. Jullie verkennen er de koloniale stad met de Zocalo (het hoofdplein), de kathedraal, het paleis van de gouverneur met de prachtige muurschilderingen van de lokale kunstenaar Pacheco,… Maak ook een wandeling langs de Paseo de Montejo, de Champs-Elysées van Merida, waar u veel indrukwekkende neoklassieke herenhuizen ziet, ooit huizen van Sisal Barons. Na het stadsbezoek rijden jullie verder naar de luxueuze Hacienda San Jose.  Check-in en vrije avond.

Dag 11 - SAN JOSÉ - CHICHÉN ITZÁ - IK KIL - CANCÚN / RIVIERA MAYA (B)

Vandaag bezoeken jullie de grootste Maya site in Yucatán: Chichén Itzá. Jullie leren meer over deze indrukwekkende site met o.a. de beroemde Kukulkan piramide, de tempel van de krijgers,... In de namiddag kunnen jullie een verfrissende duik nemen in het kristalheldere water van de cenote Ik Kil. Vervolgens transfer naar de Riviera Maya / Cancun.  Check-in voor uw terugvlucht. Einde van onze diensten. Er is ook een mogelijkheid om de rondreis te verlengen met een strandverblijf aan de Riviera Maya.

ZIN IN MEXICO OP MAAT?

Aarzel niet om ons te contacteren via uw reiskantoor!