Sluit

Costa Rica:
16-daagse groepsreis deluxe

Costa Rica - het land van de eeuwige lente en kleurrijke natuurpracht

Natuurliefhebber? Zin in avontuur? Fotografieliefhebber? Hou je van wandelen? Van pittoreske stranden? Fan van positieve vibes en een vleugje humor? Dan is deze reis zeker iets voor jou!

 

HIGHLIGHTS:

 • kennismaking met het dierenrijk in Tortuguero National Park
 • bezoek aan de majestueuze Arenal vulkaan
 • herbronnen bij de ecotermales van Arenal
 • tocht door het prachtige nevelwoud van Monteverde
 • bewonder de unieke kleuren van de Rio Celeste in het Tenorio NP
 • nadruk op authentieke natuurbeleving en wildlife spotten, zoals je nergens beter kan dan in Costa Rica met haar rijke fauna en flora (luiaards, vogels, kikkers, apen, reptielen, …) in de reservaten en nationale parken
 • een strandverblijf aan de Caraïbische én aan de Pacifische kust
 • authentieke belevingen en kennismaking met de lokale bevolking en de cultuur van het land
 • enkel Belgische deelnemers
 • begeleid door perfect tweetalige (Engels/Spaanstalige) gids, behalve tijdens het strandverblijf
 • verblijf in unieke accommodatie in charmante boutique style hotels en goede 4* hotels, (waarvan 1 hotel zelfs tot de top 10 beste resorts / boutique style hotels in Midden-Amerika behoort)

Dag 1 - 10 november 2024 - AANKOMST SAN JOSÉ (-)

Bij aankomst in San Jose verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger bij de uitgang van de luchthaven.  Aansluitend transfer naar uw hotel. (+/- 15 tot 45 min, afhankelijk van verkeer) Onderweg neemt onze vertegenwoordiger uw reisgegevens met u door. Check-in en vrije tijd om even uit te rusten van de lange vlucht.

Dag 2 - 11 november 2024 - SAN JOSÉ - TORTUGUERO N.P. (B, L, D) (+/- 3 à 3u30 + 1u30 per boot)

Vroeg in de ochtend (+- 6u30 - 6u45) wacht een Engelstalige chauffeur u op in de lobby van uw hotel voor een transfer naar Tortuguero National Park, in het noordoosten van Costa Rica. Deze regio staat ook wel bekend als de ‘Amazone van Costa Rica’ en is een van de belangrijkste toeristische iconen van het land, internationaal erkend vanwege de bescherming van het grootste broedstrand voor verschillende soorten zeeschildpadden. Met de boot, kronkelend langs vele idyllische junglekanalen, bereiken jullie het Tortuguero National Park. Onderweg helpt de gids jullie wildlife spotten en jullie maken er kennis met de uitgebreide biodiversiteit. Dit pittoreske kader is de thuisbasis van wel 350 vogelsoorten, kleurrijke kikkers,  verschillende soorten apen,  luiaards, …  

Bij aankomst verwelkoming met een verfrissende cocktail en een lunch en toelichting over wat u mag verwachten van uw verblijf in Tortuguero. Check-in. ’s Middags genieten jullie van een bezoek aan Tortuguero Village, gelegen in het hartje van het regenwoud. Dit bezoek laat jullie kennismaken met de Afro-Caribische cultuur van de Caraïbische kust. Na het bezoek terugkeer naar de lodge rond 17u. Even vrije tijd.  Diner in de lodge vanaf 19u.

Tussen juli en oktober komen de schildpadden aan land om hun eieren te leggen. Ook de eieren zien uitkomen is een bijzonder spektakel. Afhankelijk van het seizoen van uw bezoek, worden optionele nachtelijke excursies aangeboden (niet inclusief) om dit prachtig natuurfenomeen van dichtbij te bewonderen. Check-in in het hotel en vrije avond.

Dag 3 - 12 november 2024 - TORTUGUERO N.P. (B, L, D)

‘s Ochtends genieten jullie van de typische geluiden van de jungle. Na het ontbijt neemt de gids jullie mee langs de vele paden en laat jullie kennis maken met de impressionante fauna en flora die deze beschermde regio rijk is. Aansluitend even vrije tijd tot aan de lunch.

In de namiddag verkennen jullie per boot het bijzondere Nationaal Park met een professionele natuurgids.  Aan de oevers van de rivieren liggen kaaimannen en schildpadden te zonnebaden. Kapucijn- en slingerapen vliegen van tak naar tak of maken een vrije val. Hagedissen, wasberen, leguanen, krokodillen, talloze vogelsoorten en twee- en drietenige luiaards hebben dagelijks de tijd van hun leven in dit bijzondere paradijs. Daarnaast vind je in de regio van Tortuguero bovendien ook nog eens zo een 6000 planten - en bloemsoorten.

Vervolgens terugkeer naar de lodge om te genieten van de voorzieningen. ’s Avonds wordt het diner in de lodge voorzien.  De volgorde van de vermelde activiteiten in Tortuguero kan aangepast worden afhankelijk van de weers- en lokale omstandigheden.

Dag 4 - 13 november 2024 - TORTUGUERO N.P. - PUERTO VIEJO DE LIMON (B, L, D) (+/- 2,5 à 3u)

Na het ontbijt check-out en transfer per boot en minibus naar een lokaal restaurant waar een lunch voorzien wordt.  Na het middagmaal rijden jullie naar het charmante havenstadje Limón.

Puerto Viejo staat bekend om de grootste en pittigste golven van Costa Rica. De zogenaamde ‘Salsa Brava’ staat garant voor een legendarische golf van wereldklasse. De regio is daarom ook heel erg geliefd bij surfliefhebbers. Ook is de regio gekend voor haar prachtige stranden.
Bij aankomst check-in in het charmante boutique hotel en vrije namiddag / avond.

Dag 5 - 14 november 2024 - PUERTO VIEJO DE LIMON (B)

Vandaag neemt jullie gids jullie mee voor een bezoek aan het bijzondere Cahuita National Park, dit is een uniek nationaal park in Costa Rica vanwege de nauwe relatie met de gemeenschap.  

Dit NP is één van de kleinste nationale parken van het land, maar het beschermt het grootste koraalrif van Costa Rica. Het is de thuisbasis van wel 35 verschillende kleurrijke koraalsoorten.

Ontdek het best bewaarde koraalrif in het Costa Ricaanse Caribisch gebied en geniet van het landschap, de cultuur en de lokale cuisine die in de omgeving wordt aangeboden.  Witte zandstranden, een turquoise zee en een divers onderwaterleven zijn enkele van de vele troeven die u zullen betoveren tijdens uw bezoek aan het Cahuita Nationaal Park. In dit ecosysteem, ingebed in het Caribisch gebied, kan je wasberen, neusbeertjes, luiaards, leguanen en hagedissen spotten. In het park kunnen jullie ook genieten van de stranden of even zwemmen. Aansluitend terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag. Het boutique hotel biedt een ruime waaier aan mogelijkheden voor optionele activiteiten, zoals yoga, spa, wellness-, detox-, en lifestyle behandelingen, maar ook optionele excursies zoals een lagoon trip, zeil- of catamarantour om dolfijnen te spotten of birdwatching tour.  (Aanbod aan optionele activiteiten kan aangepast worden door het hotel.) ’s Avonds staat er een typisch diner op het programma in het hotel.

Dag 6 - 15 november 2024 - PUERTO VIEJO DE LIMON - LA FORTUNA (B, L) (+- 5u)

Na het ontbijt even vrije tijd en na de check-out rijden jullie naar La Fortuna. Bij aankomst in La Fortuna check-in in jullie hotel. In de late namiddag bezoeken jullie de thermale bronnen / ecotermales van La Fortuna. Deze zijn van magmatische oorsprong, afkomstig uit de hyperthermische met magnesium gevulde wateren, die dankzij de perfect en natuurlijk uitgebalanceerde hoeveelheden calciumbicarbonaten en magnesium, pijnstillend, ontstekingsremmend en spierversterkend werken.  De temperatuur ontspant de spieren en opent de poriën, waardoor het lichaam de mineralen kan opnemen die door het vulkanische gesteente naar het water worden gebracht. Eenmaal geabsorbeerd, worden deze mineralen afgezet in de onderhuidse weefsels en activeren ze de hypothalamus-bijnieras, die de stress- en energiestofwisseling van het lichaam regelt, waardoor een progressief gevoel van ontspanning ontstaat. Jullie zullen volop kunnen genieten van de sensatie van de natuurlijke energie van de thermale baden, met een temperatuur die varieert van 32°C tot 41° C, afgewisseld met de koelwaterzwembaden en de waterval of genieten van een ontspannende hydromassage.  Aansluitend genieten jullie van het diner (in buffetstijl) in het rustiek restaurant. U kan nog even nagenieten bij de gezellige bar met terras, gelegen naast de natuurlijke vijver. Na het diner terugkeer naar het hotel.

 

Inclusief: toegang tot de warmwaterbronnen, diner, handdoek en sleutel voor een kluisje.
Neem mee: zwemgerei, reservekledij, contant geld voor extra drankjes, camera en insectenwerend middel

Dag 7 - 16 november 2024 - LA FORTUNA (B, D)

De majestueuze Arenal-vulkaan ligt op slechts 30 minuten van het hotel.  Natuurlijk zijn er verschillende Arenal-wandelroutes mogelijk, maar de Arenal 1968 Trail is toch heel bijzonder.  Tijdens jullie wandeling genieten jullie van een indrukwekkend uitzicht op de vulkaan, aan de linkerkant zie je de lavastromen van de uitbarsting van 1968 en aan de rechterkant het Arenal-meer.  Terwijl je geniet van unieke uitzichtpunten, kom je meer te weten over de vulkaangeschiedenis en over de biodiversiteit van het gebied.  Het park dankt zijn naam aan de uitbarsting van de Arenal-vulkaan in 1968, een van de meest cruciale gebeurtenissen in de geschiedenis van Costa Rica. De uitbarsting verwoestte drie steden, maar veranderde ook de topografie van het gebied. Het bos aan de westkant van de vulkaan was verdwenen toen de lava het overnam. Een wandeling langs de oude lavastroom en het vulkanisch gesteente is letterlijk een wandeling terug in de tijd. Terug naar 1968, de dag waarop La Fortuna zijn naam kreeg. De bijna perfect symmetrische kegel van de Volcan Arenal, die tot 1633 meter reikt, is waarschijnlijk het meest gefotografeerde icoon in Costa Rica. Evenals de smaragdgroene lagune van Los Patos, die dan weer de thuisbasis is van heel wat dieren.  Geniet van het ​​indrukwekkend uitzicht op de Arenalvulkaan en het Arenalmeer. (indicatieve reistijd voor bezoek Arenal: +- 8-11u)

Rond de middag terugkeer naar het hotel. In de namiddag kunnen jullie genieten van de voorzieningen van het hotel (hotpools, zwembaden,…) of inschrijven voor een optionele tour vanuit het hotel (niet inclusief).

Na de zonsondergang (vertrek om 5:40 PM) gaan jullie samen met je natuurgids op zoek naar kleurrijke kikkers en andere regenwouddieren. Minstens 28 soorten kikkers hebben zich hier gevestigd. Dit particuliere natuurreservaat voedt zich met zoet bronwater en bevindt zich in een tropisch gebied dat de Arenal-vulkaan en de Burío-rivier met elkaar verbindt. Na het bezoek (+- 2 uur) keren jullie terug naar het hotel, waar jullie genieten van het diner.

Dag 8 - 17 november 2024 - LA FORTUNA - TENORIO (B, D)

Na het ontbijt en de check-out rijden jullie naar Tenorio. (+/- 2 uur) Onderweg genieten jullie van de uitzichten en de natuur. Bij aankomst in Tenorio, check-in in dit bijzondere hotel. Dit hotel behoort tot de top 100 beste hotels wereldwijd en top 10 beste resorts in Midden-Amerika. Geniet van het unieke kader en verken de omgeving. Aansluitend diner in het hotel.

Dag 9 - 18 november 2024 - TENORIO (B, D)

Tenorio Volcano National park, gekend voor haar vulkaan, maar vooral voor haar prachtige turquoise rivier en waterval Rio Celeste, ligt in het vulkanische gebergte in Guanacaste. Het is de habitat van onder meer witgezichtapen, miereneters, poema's, tapirs en pekari's, maar ook exotische vogelsoorten zoals trogons en de drielelklokvogel.

Een lokale legende vertelt dat nadat God klaar was met het schilderen van de lucht, hij zijn penselen spoelde in de rivier die nu de naam Rio Celeste (lichtblauwe Rivier) draagt.  Tijdens de begeleide wandeling vertelt jullie Engelstalige privégids jullie alles over dit typisch ecosysteem. Met wat geluk spotten jullie apen, krokodillen, leguanen... Jullie ontdekken tijdens jullie 3-uur durende tocht (+- 5km) ook de prachtige Rio Celeste-waterval in haar vele blauwe tinten, één van de zeven natuurwonderen van Costa Rica. Jullie ontdekken er ook de ‘Blue Lagoon’, een prachtige plek voor wie van fotografie houdt. Aansluitend kom je de ‘borbollones’ tegen, dit is waar de vulkanische zwavelgassen uit het aardoppervlak ontsnappen. En tot slot, voordat je terugkeert, zullen jullie getuige zijn van “Teñideros”, waar twee rivieren samenkomen en het water op magische wijze intens blauw kleurt. Dit unieke natuurverschijnsel in Costa Rica mag je niet missen. Vervolgens terugkeer naar het hotel om te genieten van de voorzieningen.

 

Wat mee te brengen? Volledig gesloten wandelschoenen, lange broek, sneldrogend/ lichtgewicht shirt met lange mouwen, regenkleding, een camera, zonnebrandcrème en insectenwerend middel (bij voorkeur biologisch afbreekbaar).

Dag 10 - 19 november 2024 - TENORIO - MONTEVERDE (B, D)

Het Santa Elena-reservaat ligt iets hoger dan het reservaat van Monteverde en omvat 310 ha bewaard gebleven nevelwoud. Jullie professionele enthousiaste natuurgids neemt jullie vandaag mee op ontdekkingsreis langs de paden die zich een weg banen door de hangende wijnranken en regenwoud vegetatie. Deze omgeving is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het is de thuisbasis van onder andere de schitterende Quetzal, de drielelklokvogel, de Amazonemotmot, oranjebuiktrogon en vele andere vogels. Daarnaast kan je onder andere het gordeldier, de neusbeer, agouti, kinkajou, ocelot, een tweetenige luiaard en drie soorten apen spotten: mantelbrulaap, witkopkapucijnaap en slingeraap.  Bij helder weer, zijn het Arenal-meer en de vulkaan in de verte in het noordoosten zichtbaar. Vervolgens check-in uw hotel in Monteverde.

Dag 11 - 20 november 2024 - MONTEVERDE (B, D)

Deze morgen staat een bijzonder avontuur op het programma. Jullie privégids neemt jullie mee langs de toonaangevende hangbruggen van het Selvatura Park. (+- 1,5 uur) Dit park is volledig in het nevelwoud gebouwd. De Treetop Walkway is een sereen pad van 3 km door het nevelwoud en combineert bospaden die met elkaar zijn verbonden door 8 bruggen, variërend van 50 meter tot een verbazingwekkende lengte van 170 meter. De hangbruggen bieden de beste hoek om de schoonheid van het nevelwoud op al zijn niveaus te bewonderen en van hieruit kan je ook endemische en iconische diersoorten spotten.  Na het bezoek transfer naar het hotel of jullie kunnen kiezen voor een optionele lunch in het dorp.

Daarna leren jullie alles over het maken van Costa Ricaanse koffie. Tijd, hoeveelheid, methode en metingen zijn de sleutel tot het maken van verschillen. Zelfs in dezelfde bonen kunnen we verschillende smaken vinden. Na een koffie proeverij, leidt een familielid u rond en vertelt u alles van de geschiedenis van koffie in de wereld en in Costa Rica, het verwerken, oogsten, malen en onderhouden van biologische koffie, tot natuurlijk hoe je jezelf kan trakteren op het perfecte kopje koffie.  (Duur: ca. 2 uur)

Na het bezoek aan de koffieplantage terugkeer naar het hotel, waar jullie genieten van een typisch diner.

Dag 12 - 21 november 2024 - MONTEVERDE - PLAYA HERMOSA (B, D) (+/- 3u)

Na het ontbijt en check-out verlaten jullie deze regio en rijden verder richting Nicoya, één van de ‘5 blauwe zones’ ter wereld. (regio waar de gelukkigste mensen ter wereld leven).  Bij aankomst in jullie hotel nemen jullie afscheid van jullie privégids/ chauffeur. De rest van de dag kunnen jullie ontspannen aan het zwembad of aan het strand.

Dag 13 en 14 - 22 - 23 november 2024 - PLAYA HERMOSA (B, D)

Vrije dagen om te genieten van de voorzieningen van het hotel en van de omgeving. Ontspan aan het strand of jullie kunnen een optionele activiteit reserveren om de omgeving te verkennen!  

Dag 15 - 24 november 2024 - PLAYA HERMOSA - SAN JOSE (B, D) (+- 3u45 / +- 254km)

Na het ontbijt en check-out verlaten jullie de kust en rijden terug naar de hoofdstad San Jose. Bij aankomst check-in in het hotel waar ook het avondmaal voorzien wordt.

Dag 16 - 25 november 2024 - SAN JOSE - BRUSSEL (B)

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van het prachtige, kleurrijke Costa Rica en haar unieke Pura Vida levensstijl. Na een transfer naar de luchthaven, check-in in voor jullie terugvlucht.  Pura Vida!

 

Geniet van onderstaande fotoreportage voor deze groepsreis en contacteer ons voor bijkomende info.

INTERESSE IN DEZE GROEPSREIS?

Contacteer ons via info@yinditravel.com of via uw reisagent