Sluit

Cambodja

15-daagse individuele rondreis met privégids/-chauffeur

HIGHLIGHTS :

  • De hoogtepunten van Cambodja in één reis met privéchauffeur en lokale privégidsen
  • Verkenning van het authentieke binnenland met een fietstocht rond Battambang, een verkenning van het Koh Dach eiland, …
  • Verblijf in boutique style hotels en strandverblijf op het mooie eiland Koh Rong
  • Uitgebreide verkenning van Phnom Penh met o.a. de Killing Fields en de uitgestrekte historische site van de Angkor Tempels met o.a. Angkor Wat, Angkor Thom, Ta Prohm, ...

Dag 1 - VLUCHT NAAR PHNOM PENH

Dag 2 - PHNOM PENH (-)

Bij aankomst verwelkoming door de lokale agent en transfer naar het hotel. Check-in (kamer ter beschikking vanaf 14u - vroeger indien mogelijk) en vrije namiddag om uit te rusten van de lange vlucht of om de omgeving op eigen houtje te verkennen. Bij valavond staat er een romantische 'sunset cruise' op de Mekong op het programma. Jullie genieten er in alle rust van de zonsondergang met een glaasje wijn.

Dag 3 - PHNOM PENH (B)

Vandaag verkennen jullie de hoofdstad en zijn omgeving met een bezoek aan de Zilveren Pagode en het Royal Palace, een architecturaal hoogtepunt! In de namiddag staat een bezoek aan het concentratiekamp Choeng Ek (15 km van de hoofdstad) op het programma, waarheidsgetrouw verfilmd in de aangrijpende film The Killing Fields. Vervolgens keren jullie terug naar de hoofdstad voor een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum. Dit is een oud schoolgebouw dat voorheen werd gebruikt als foltergevangenis onder het Rode Khmer regime. De lokale gids vertelt jullie alles over deze donkere periode in de Cambodjaanse geschiedenis. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 4 - PHNOM PENH - BATTAMBANG (B, L)

Na de check-out verlaten jullie de hoofdstad en rijden naar Battambang (300 km of +/- 4u30). Onderweg wordt een halte voorzien in Kampong Chhnang voor een bezoek aan de rivierhaven en de typische 'drijvende' huizen. Ook maken jullie een boottocht naar een 'Floating Village' vanuit Kampong Luong. Lunch wordt voorzien in een lokaal restaurant. Bij aankomst in Battambang check-in in het hotel en vrije verkenning van deze oude koloniale stad.

Dag 5 - BATTAMBANG (B, L)

Vandaag verkennen jullie de stad en de landelijke omgeving op een unieke manier met o.a. een fietstocht door het platteland. Zo maken jullie kennis met het authentieke Cambodja: weg van de gekende paden ervaren jullie hoe de lokale bevolking er leeft in het "hinterland" in Cambodja. Langs een riviertje zien jullie de typische huizen van vroeger, de rijstvelden, de lokale ambachtslui, en hoe typische lokale gerechten (zoals Prahok) bereid worden. Jullie zullen vandaag ook de Ek Phnom tempel (11e eeuw) bezoeken. Lunch wordt voorzien in een lokaal restaurant. In de namiddag volgt een bezoek aan het provinciaal museum en de Prasat Banon tempel (12e - 13e eeuw), waarvan de torens tot boven de heuvel rijzen. Geniet van het prachtige uitzicht over het platteland, dorpen en hun pagodes. Terugkeer naar het hotel.

Dag 6 - BATTAMBANG - SIEM REAP (B, L)

Vandaag rijden jullie verder naar Siem Reap. Onderweg genieten jullie van de typische 'couleur locale'. Bij aankomst in Siem Reap check-in in het hotel. Vrije namiddag om even uit te rusten. Afhankelijk van het seizoen en de waterstand, staat er ook een boottocht op de Sangkae Rivier op het programma. Jullie varen langs 'drijvende' scholen, pagodes, krokodilboerderijen, ...

Dag 7 - SIEM REAP (B, L)

Vandaag neemt de gids jullie mee naar één van de meest uitgestrekte historische sites ter wereld: de Angkor Tempels. De verkenning van de hoofdtempel Angkor Wat, met zijn overbekende spitse torens en de buitengewoon mooie bas­-reliëfs, staat als eerste op het programma. Angkor Wat is een hindoeïstische tempel en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel werd gebouwd tussen 1113 en 1145; tijdens de regeerperiode van Suryavarman ll. 's Middags wordt er een private picknick-lunch bij een afgelegen tempel voorzien; inclusief een korte voetmassage. Aansluitend verkennen jullie het oude klooster Ta Prohm. Deze historische site is volledig overgroeid door vegetatie. Een ideaal kader voor prachtige foto's. Vervolgens terugkeer naar Siem Reap en vrije avond.

Dag 8 - SIEM REAP (B)

Na het ontbijt neemt de gids jullie mee voor een bezoek aan de sites van Preah Khan, Neak Pean met zijn mythisch meer, Thommanon en Chau Say Tevoda. In de namiddag bezoeken jullie de indrukwekkende Angkor Thom. Deze tempel omvat 54 torens en 216 gezichten van Avalokitesvara. Aansluitend bezoeken jullie het paleis en de terrassen van de Leprakoning, en het terras van de olifanten. Dit uitgestrekt terras (350 m lang) werd gebruikt voor de koninklijke audiënties en ceremonies. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 9 - SIEM REAP (B, L)

Jullie beginnen de dag met een bezoek aan Beng Melea. Dit is een prachtig tempelcomplex op 40 km van Siem Reap, volledig overwoekerd door de jungle. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan Kbal Spean. Dit is een afgelegen site gelegen op en rond een rivierbedding. Na een wandeltocht van ongeveer 45 min. door de jungle en langs de rivier, bereiken jullie deze historische site. Vervolgens bezoeken jullie de tempel van Banteay Srei. Dit is een hindoetempel opgetrokken uit rode zandsteen en versierd met houtsnijwerk, reliëfs en typische beelden. Het complex is georiënteerd naar het oosten en beschikt ook over drie tuinen. Na het bezoek terugkeer naar het hotel.

Dag 10 - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - KOH RONG (B)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven. Vervolgens check-in voor de binnenvlucht naar Sihanoukville. Bij aankomst privétransfer naar de pier waar jullie de speedboot nemen naar het eiland Koh Rong. Aansluitend check-in in uw strandhotel en vrije namiddag om de omgeving te verkennen. 

Dag 11 - 13 - KOH RONG (B)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling op het tropische eiland.

Dag 14 - KOH RONG - PHNOM PENH (B)

Na het ontbijt check-out en boottransfer naar Sihanoukville (+/- 45 min). Aansluitend privétransfer naar de hoofdstad Phnom Penh (+/- 4u30). Bij aankomst check-in in het hotel en verdere vrije verkenning van de stad.

Dag 15 - PHNOM PENH - KOH DACH - PHNOM PENH - BRUSSEL (B, L)

Na het ontbijt check-out. Vandaag maken jullie een fietstocht op het eiland Koh Dach. Deze regio is gekend voor haar kwalitatieve zijde. Jullie nemen de boot vanuit Phnom Penh naar het eiland in de Mekong (+/- 1u30) . Bij aankomst verkennen jullie dit authentiek stukje Cambodja per fiets (+/- 6 km). Jullie maken er kennis met de plattelandsbevolking en hun gebruiken. Jullie kunnen er genieten van een typische lunch klaargemaakt door een Khmer familie. In de namiddag nemen jullie de boot terug naar de hoofdstad. Vóór jullie transfer naar de luchthaven, kunnen jullie nog een bezoek brengen aan de bruisende 'Russische markt', waar jullie kunnen onderhandelen over de eventuele aankoop van stof, juwelen, beeldhouwkunst, ... Check-in voor de terugvlucht. Einde van onze diensten.

Zin in Cambodja op maat?

Aarzel niet om ons te contacteren via uw reisagent !