Sluit

Sri Lanka - highlights zomerpromo

Logo KV Kortrijk

14-daagse rondreis met Engelstalige privégids/-chauffeur

HIGHLIGHTS :

  • Uitgebreide kennismaking met Sri Lanka inclusief o.a. een bezoek aan Kandy, Polonnaruwa, Sigiriya, Ritigala,...
  • Unieke ervaringen met o.a. de beklimming van de Sigiriya Rots, een kookdemonstratie in Mount Batten Bungalow, een trekking in de Knuckles Mountain Range, een verblijf in de Tea & Experience Factory,…
  • Strandverblijf aan de oostkust met de mooiste stranden en het beste weer tijdens onze zomer

Dag 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO

Dag 2 - COLOMBO - KANDY (D) +/- 110 km

Bij aankomst in Colombo verwelkoming door de lokale agent en transfer naar uw hotel in Kandy (+/-3u20).  Onderweg bezoeken jullie de Millennium Elephant foundation (NGO) in Pinnawala die zich toeleggen op de verzorging en opvang van gedomesticeerde olifanten.  Bij aankomst in Kandy check-in in the Mountbatten Luxury Bungalow en rest van de dag vrij om uit te rusten of om de groene omgeving te verkennen.  Er wordt ook een hoofd- en schoudermassage voorzien (+/-30min.) om volledig tot rust te komen.

Dag 3 - KANDY (B, D)

Na het ontbijt verkennen jullie de spirituele hoofdstad van Sri Lanka met o.a. de kleurrijke bazaar, de botanische tuin in Peradeniya en de beroemde ‘Tempel van de tand' of de Sri Dalada Maligawa. In deze fraaie tempel ligt het heiligste relikwie van Sri Lanka: volgens de overlevering een tand van Boeddha. Jullie volgen ook een kookdemonstratie waar jullie de geheimen van de Sri Lankaanse keuken leren kennen. Vrije namiddag/avond in het hotel.

Dag 4 - KANDY- MANDARAMNUWARA (B, D) +/- 60 km

Na het ontbijt check-out en transfer naar de Tea & Experience Factory in Mandaramnuwara. Hier volgen jullie de ‘Leaf to Cup’ theebelevenis. Jullie worden er ingewijd in de geheimen van de wereldberoemde ‘Ceylon Tea’.  Vrije namiddag/avond om de omgeving te verkennen en te genieten van de voorzieningen van het hotel. 

Dag 5 - MANDARAMNUWARA (B, D)

In de ochtend maken jullie een trektocht langsheen de vele theeplantages, de groene heuvels en dorpen naar de Kabaragala waterval (+/-2u30). Hierna keren jullie terug naar The Tea & Experience Factory waar jullie de theebelevenis verder zetten. Tegen de avond verkennen jullie het naburig gelegen dorp te voet en maken jullie kennis met de lokale bevolking. Vrije avond om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 6 - MANDARAMNUWARA - THANGAPPUWA (B, D)

Na het ontbijt rit naar Thangappuwa. Onderweg bezoeken jullie de Hanguranketha tempel. Hanguranketha fungeerde als tweede hoofdstad van het koninkrijk Kandy en in deze tempel werd dan ook het reliek van de heilige tand verborgen in rumoerige tijden. Check-in bij Wild Glamping en vrije namiddag/avond om de prachtige groene omgeving te ontdekken.

Dag 7 - THANGAPPUWA (B, D)

Vandaag nemen jullie een picknick ontbijt mee naar de Knuckles Mountain Range, waar jullie een trektocht zullen maken door het groene gebergte. Knuckles staat bij de lokale bevolking bekend als de Dumbara-berg en werd in 2010 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het terrein bestaat uit graslanden en ruige bergtoppen bezaaid met beekjes en watervallen. Vrije avond op de Wild Glamping site.

Dag 8 - THANGAPPUWA- PASSIKUDAH (B, D) +/- 195 km

Na het ontbijt check-out en transfer naar de oostkust tot in Passikudah. Bij aankomst check-in in het boutique style strandresort. Geniet van een hoofd- en schoudermassage (+/-30 min.). Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf aan de mooiste kust van het eiland

Dag 9 & 11 - PASSIKUDAH (B, D)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Een wandeling langs de baai is een aanrader. In de buurt zijn er ook enkele watersportmogelijkheden.

Dag 12 - PASSIKUDAH - POLONNARUWA - SIGIRIYA (B, D) +/- 125 km

Na het ontbijt check-out en transfer naar de historische hoofdstad Polonnaruwa.  Dit was de hoofdstad van Sri Lanka van de 11e tot de 13e eeuw.  Polonnaruwa is een historische middeleeuwse stad, oorspronkelijk omringd door een vestingmuur. Van deze muur is een deel van ongeveer 5 kilometer nog steeds te zien. De stad stond vol paleizen, tempels, kloosters, vijvers en parken. Vele ruïnes hiervan zijn nog in zeer goede staat. Vooral de ‘Vadatage', de ‘Gal Vihara’ en het ‘Thupama-huis' zijn zeer interessant.  Na het uitgebreide bezoek (gedeeltelijk per fiets) rijden jullie verder naar Sigiriya. Check-in in het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 13 - SIGIRIYA - RITIGALA - SIGIRIYA (B, D) +/- 48 km

Deze morgen kunnen jullie de dag aanvangen met een yoga sessie om 6u bij het hotel. Na het ontbijt brengen jullie een bezoek aan het fort gelegen op de rots van Sigiriya.  Deze steile rots torent 175 m boven het landschap uit, waardoor jullie op de top kunnen genieten van een schitterend uitzicht. In deze rots bevindt zich ook een nis waarin jullie de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunnen bewonderen. Hierna verkennen jullie de ruïnes van het oude boeddhistische Ritigala klooster. Na de verkenning terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 14 - SIGIRIYA - DAMBULLA - NEGOMBO / COLOMBO (B, D) +/- 155 km

Na het ontbijt check-out en transfer naar Negombo. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan de boeddhistische grotten van Dambulla.  Dambulla is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is.  Dit complex dateert van de eerste eeuw voor Christus en is het grootste en best bewaard gebleven tempelcomplex in Sri Lanka.  De Gouden Tempel van Dambulla staat op de lijst van het Werelderfgoed.  Ook brengen jullie een bezoek aan de groentemarkt van Dambulla. Bij aankomst in Negombo check-in in het hotel.  Vrije namiddag/avond om de omgeving te verkennen en te genieten van de voorzieningen van het hotel.   

Dag 15 - NEGOMBO / COLOMBO - EUROPA (B) +/- 17 km

Check-out en vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven.  Check-in voor de  terugvlucht.

ZIN IN DEZE SRI LANKA PROMO?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagent!