Sluit

SLOVENIË

Hou je van wandelen, fietsen en watersporten? Dan weet Slovenië u zeker te bekoren. Slovenië staat bekend om z’n vele turquoise meren, bijzondere gastvrijheid, ongerepte natuur en authenticiteit.

 

Het meer van Bled, het grootste meer van Slovenië gekenmerkt door zijn charmante kerk op een eilandje in het midden van het meer, is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden van Slovenië. Maar ook het meer van Bohinj met z’n turquoise water omgeven door besneeuwde bergtoppen van de Julische Alpen of een verblijf in de uitgestrekte Soça Vallei, is zeker de moeite waard. Ook een bezoek aan het romantische Ljubljana, één van de kleinste hoofdsteden van Europa, met z’n vele sfeervolle pleintjes, boulevards en terrassen, mag zeker niet ontbreken. Daarnaast beschikt Slovenië over wel duizenden grotten en vele ondergrondse meren, die tot de mooiste van Europa behoren.

 

Voor buitensporten zoals mountainbiking, kayaking, canyoning, paragliding, hiking, rafting,... biedt het land talrijke mogelijkheden. Ook een verblijf aan de Adriatische Zee in de buurt van de charmante kustplaats Piran behoort tot de mogelijkheden.

 

Door z’n compactheid leent het land zich uitstekend voor een begeleide rondreis met privéchauffeur of voor een self-drive met of zonder huurwagen. Slovenië is het enige land met het woord 'love' in z'n naam. Slovenië heeft dan ook zoveel te bieden, een land om meteen verliefd op te worden.

Inspiratiereizen

Slovenië
8-DAAGSE ACTIEVE FAMILIEVAKANTIE

Slovenië
11-daagse actieve familievakantie

Slovenië in style

Slovenië
in Comfort