Sluit

Maleisië & Singapore - zomerprogramma

15-daagse rondreis met privéchauffeur en met strandverblijf aan de Oostkust

HIGHLIGHTS :

  • Uitgebreide kennismaking met Singapore en Maleisië
  • Afwisseling tussen de moderne grootsteden Singapore en Kuala Lumpur, de natuur van de Cameron Highlands en Taman Negara en de wondermooie stranden aan de oostkust (beter weer tijdens onze zomer) 
  • Naast de ‘must sees’ unieke activiteiten met onder andere een ‘rainforest canopy walk’, een trekking door het regenwoud van de Cameron Highlands,…
  • Keuze tussen diverse hotels inclusief een strandverblijf aan de oostkust op het Perhentian Island of in Kuala Terengganu

 

Dag 1 - VLUCHT NAAR SINGAPORE

Dag 2 - SINGAPORE (-)

Bij aankomst verwelkoming en privétransfer naar het hotel. Check-in (kamer ter beschikking vanaf 14u) en vrije tijd om even te bekomen van de lange vlucht of om de stad een eerste keer te verkennen.

Dag 3 - SINGAPORE (B)

Deze morgen neemt de Engelstalige privégids jullie mee voor de verkenning van deze bruisende stadsstaat.  Jullie bezoeken er o.a. de koloniale gebouwen en de diverse wijken.  Aansluitend verkennen jullie Chinatown te voet en ontdekken jullie ook de bekende ‘Buddha Tooth Relic Temple’. Daarna verkennen jullie het Sands Sky Park waar jullie kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad op een hoogte van 200m.  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag.

Dag 4 - SINGAPORE (B)

Vandaag kunnen jullie de stad verder op eigen houtje verkennen.  Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

Dag 5 - SINGAPORE - MALACCA (B, L)

Jullie verlaten de stadstaat Singapore en rijden naar de historische havenstad Malacca.  Malacca werd opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst met zijn vele overblijfselen uit het kleurrijke verleden van Maleisische sultans en Nederlandse, Portugese en Engelse kolonisten.  Bij aankomst neemt de Engelstalige privégids jullie mee voor een bezoek aan de stad.  Jullie bezoeken er o.a. de Temple Street waar Maleisiërs, Chinezen en hindoes elk hun eigen wijk hebben; het van oorsprong Portugese A Famosa fort, die later in Nederlandse handen viel; het Stadhuys en de St. Paul's Church met Nederlandse grafstenen; de typerende Peranakan-gebouwen;...  Na het bezoek check-in in het hotel en vrije avond.

Dag 6 - MALACCA - KUALA LUMPUR (B, L)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de hoofdstad Kuala Lumpur.  Bij aankomst verkennen jullie samen met de privégids de grootstad met zijn typische wijken, markten, historische gebouwen, moderne architectuur,...  Het middagmaal wordt voorzien in een lokaal restaurantje, waar je van de specialiteit Hokkien Mee Noedels kan proeven.  Vervolgens rit naar het hotel en check-in. Vrije avond.

Dag 7 - KUALA LUMPUR - CAMERON HIGHLANDS (B, L)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de wereldberoemde Cameron Highlands. Onderweg brengen jullie een bezoek aan de heilige Hindu grottempel in de 'Batu Caves'. De Cameron Highlands is een hoogvlakte zo'n 150 km ten noorden van Kuala Lumpur. De regio ligt 1500 m boven zeeniveau en is daarmee het hoogste gebied van het Maleisische vasteland. De temperaturen liggen tussen de 10° en 25° graden Celsius. De hoogvlakten zijn gekend voor zijn vele theeplantages. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

Dag 8 - CAMERON HIGHLANDS (B, L)

Deze morgen neemt de gids jullie mee voor een verkenning van deze hooglanden met o.a. een bezoek aan een theeplantage, een ontdekking van de kostbare medicinale planten in het Mossy Forest van Gunung Brinchang, een wandeling door het regenwoud,…  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

Dag 9 - CAMERON HIGHLANDS - TAMAN NEGARA (B, D)

Na het ontbijt rit van ongeveer 4u naar het Taman Negara National Park. Bij aankomst registratie bij het Nationaal Park and Wildlife Department. Aansluitend nemen jullie een longboat naar Kuala Tahan. Onderweg genieten jullie van de weelderige tropische natuur en de lokale dorpen. Bij aankomst in Kuala Tahan check-in in het Taman Negara Resort. 's Avonds neemt een lokale gids jullie mee voor een 'night jungle walk' in het 130 miljoen jaar oude regenwoud. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 10 - TAMAN NEGARA (B, L, D)

Vandaag verkennen jullie het Nationale Park verder met een trekking  van anderhalf uur naar Teresik Hill. Jullie genieten onderweg van prachtige uitzicht en de natuur.  Vandaag gaan jullie ook op zoek naar de Rafflesia bloem (de grootste bloem ter wereld).  Aansluitend maken jullie een ‘Canopy Walk’ door het regenwoud op  40 m hoogte.  Meteen een heel andere  beleving van het tropisch regenwoud.  Vervolgens maken jullie nog een boottocht naar Late Berkoh via de Tahan Rivier.  Hier hebben jullie ook de mogelijkheid om een frisse duik te nemen in een natuurlijk zwembassin.  Na de boottocht terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 11 - TAMAN NEGARA - OOSTKUST / PERHENTIAN ISLAND OF TERENGGANU (B)

Na het ontbijt transfer in de richting van de oostkust. Bij aankomst check-in in het strandhotel en vrije namiddag/ avond om de omgeving te verkennen.

Dag 12 - 14 - OOSTKUST / PERHENTIAN ISLAND OF TERENGGANU (B)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

Dag 15 - OOSTKUST - KUALA LUMPUR - EUROPA (B)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan transfer naar de luchthaven van Kota Bharu OF Kuala Terengganu en check-in voor de binnenvlucht naar Kuala Lumpur. Bij aankomst check-in voor de terugvlucht naar Europa.

ZIN IN MALEISIË EN/OF SINGAPORE OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reiskantoor!