Sluit

Peru

14-daagse individuele rondreis met privégids/-chauffeur

HIGHLIGHTS:

  • Uitgebreide kennismaking met Peru, incl. de hoogtepunten zoals een bezoek aan Cuzco, Arequipa, de Colca Canyon, Puno, Valle Sacrado, Machu Picchu ...
  • Unieke ervaringen met o.a. een lokale lunch op Taquile Eiland, een boottocht op het Titicaca Meer, een canopy walk in het Amazonewoud ...
  • 4-daags verblijf in het Amazonewoud in een luxueuze lodge met focus op het behoud van het bijzondere ecosysteem

Dag 1 - AREQUIPA (-)

Bij aankomst in Arequipa verwelkoming en transfer naar jullie hotel. Check-in (kamer meteen ter beschikking) en even vrije tijd. Vervolgens verkennen jullie het koloniale centrum van de "witte stad" met een Engelstalige privégids. Rond het centrale plein vinden jullie tal van historische gebouwen in de typische mestizo barokstijl. Het in 1580 gestichte Santa Catalina klooster, is zonder twijfel één van de beroemdste en mooiste bezienswaardigheden van Perú. Het doel van het klooster was het beschermen van de dochters van de meest vooraanstaande families door ze hier te huisvesten. Het klooster was compleet aigesloten voor de buitenwereld en dat duurde tot 1970. Het mooie complex is bijna 20.000 m groot en lijkt wel een dorp op zich, gekenmerkt door talrijke kleurrijke straatjes die ook kenmerkend zijn voor de eerste wijken in Arequipa. Jullie bezoeken ook het Plaza de Armas, ook wel eens bestempeld als het charmantste plein van Perú, de Kathedraal en de La Compañía kerk met al haar koloniale juwelen en genieten van het panorama op Carmen Alto. Na het bezoek aan de stad terugkeer naar het hotel en vrije avond.

Dag 2 - AREQUIPA - COLCA (B, L)

Na het ontbijt check-out en transfer (8u30) naar de Colca Canyon. De Colca Canyon is een kleurrijke regio met dorpjes waar de lokale bevolking zich nog altijd aan de oude tradities en leefwijze houdt, en waar de vele landbouwterrassen een mooi kleurrijk geheel opleveren. Samen met jullie privégids ondernemen jullie deze prachtige rit, langs de vulkanen die Arequipa omringen. De rit is een avontuur op zich. Jullie rijden door het natuurpark Salinas y Aguada Bianca dat de vicuñas beschermt. Op het hoogste punt van deze rit, de Mirador de los Andes (4900 m), hebben jullie een indrukwekkend zicht op de vele vulkanen. Lunch wordt voorzien in een lokaal restaurant. Jullie dalen af naar de groene Colca vallei met onderweg enkele prachtige uitzichten. Ook brengen jullie een bezoek aan een lokale markt. Bij aankomst check-in in het hotel.

Dag 3 - COLCA (B, L)

Na het vroege ontbijt transfer (6u30) naar Cruz del Condor aan de rand van de Colca Canyon, met zijn 3400 m één van de diepste kloven ter wereld. Je wordt stil van het machtig schouwspel van de condors, als je ziet hoe de wereldberoemde vogels hier gebruik maken van de thermiek voor hun indrukwekkende vlucht. Aansluitend verkennen jullie de kleine dorpjes Pinchollo, Maca, Achola en Yanque. Ook een stop bij het uitzichtpunt van Antahuilque mag niet ontbreken. Daarna ontdekken jullie de Tumbas de Choquetico (de hangende graftombes). Na de lunch in Chivay volgt een wandeling langs "The Sun of Sacsayhuaman ruïnes". Aansluitend terugkeer naar het hotel in Colca en vrije avond.

Dag 4 - COLCA - PUNO (B, L)

Vandaag verlaten jullie Colca en rijden naar het Titicaca meer/Puno (met privégids en rechtstreekse drop off bij het hotel). Na een ring van vulkanen gaat het ruige berglandschap stilaan over in de licht golvende vlakte van de Altiplano, het meest adembenemende natuurfenomeen van de Andes. Dit is een uiterst geliefde trekpleister voor viscacha's, alpacas, vicuña's, lama's en fiamingo's. Laat u inspireren en ontroeren door de vele kleurrijke lagunes en de kale leegtes met bijna surrealistische kleurencombinaties, ontstaan door erosie en vulkanisme. Onderweg wordt er een stop gemaakt in Lagunillas. Lunchpakket wordt voorzien. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije avond.

Dag 5 - PUNO (B, L)

Vandaag verkennen jullie het Titicacameer, het grootste meer van Zuid­ Amerika en één van de hoogstgelegen meren in het Andesgebergte (3812 m). De bootreis is in groep maar met privégids. Jullie bezoeken o.a. de drijvende Uros eilanden en het pittoreske eiland Taquile, waar oude Quechua tradities op een serene manier verweven zijn met moderniteit. De inwoners, bekend als Taquilenos, spreken Quechua. De rijke kleuren van de kledinggedragen door de plaatselijke bewoners zullen u verbazen; bewonder hun prachtige met de hand gemaakte stoffen. Hun textielkunst staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een bootexcursie over het Titicacameer vernemen jullie heel wat informatie over de Taquilenos. Typerend zijn ook de lncaterrassen overladen met lokale bloemen en gewassen. Alvorens terug te keren naar Puno genieten jullie nog van een middagmaal bij een lokale familie thuis. Vrije namiddag/avond.

Dag 6 - PUNO - CUZCO - VALLE SAGRADO (B, L)

Jullie verlaten Puno en rijden naar Cuzco. Een lunchstop wordt voorzien in Sicuana. Onderweg maken jullie een korte stop bij de Pucara site, één van de oudere Andesculturen.Jullie banen zich langzaam een weg naar La Raya, dit is het hoogste punt op 4300 m. Daarna rijden jullie door enkele groene valleien naar Cuzco. In de namiddag bereiken jullie de oude Inca hoofdstad Cuzco. Aansluitend rijden jullie verder naar het hotel in de Valle Sagrado. Check-in en vrije avond.

Dag 7 - VALLE SAGRADO - AGUAS CALIENTES (B, L, D)

Na het ontbijt rijden jullie naar het koloniale stadje Pisac, genesteld tussen de reusachtige uitlopers van het Andesgebergte. In dit stadje leeft de bevolking op een unieke manier samen en vond men een goede balans tussen de lncacultuur en de koloniale invloeden. Op de artisanale markt vind je uitzonderlijk fijne juwelen en keramiek. Lunch wordt voorzien in the Wayra Ranch. Aansluitend verkennen jullie één van de laatst overgebleven Inca Steden, Ollantaytambo. De wegen en muren van deze voormalige Inca stad zijn nog zo goed als intact. Daarna nemen jullie de trein naar Aguas Calientes. Check-in en diner in uw hotel. Vrije avond.

Dag 8 - AGUAS CALIENTES - MACHU PICCHU - CUZCO (B, L)

Na het ontbijt nemen jullie samen met de lokale Engelstalige privégids de bus tot aan de ingangspoort van de Machu Picchu citadel die nog steeds bij de zeven wereldwonderen gerekend wordt. Treed in de voetsporen van de Inca's en laat je onderdompelen in de mysterieuze sfeer van de stad. Geniet van de raadselachtige schoonheid die deze ondoorgrondelijke stad uitstraalt. Op de top van de berg vinden jullie meer dan tweehonderd tempels en gebouwen, allemaal opgetrokken in de minutieuze bouwstijl van de Inca's . Na het middagmaal nemen jullie de trein terug naar Cuzco. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Dag 9 - CUZCO (B)

Na het ontbijt transfer naar Cuzco. Vandaag verkennen jullie het historische centrum van de keizerstad Cuzco en omgeving, met een bezoek aan de Korinkancha, ook wel de gouden tempel genoemd. Dit was één van de belangrijkste tempels in het lncarijk. In deze tempel werd de god van de zon aanbeden. De binnenmuren zouden met bladgoud bekleed zijn geweest. Vervolgens bezoeken jullie de grote markt met de kathedraal, een indrukwekkend bouwwerk in de gotische- en renaissance stijl. Binnenin kunnen jullie meer dan 400 schilderijen, houtsnijwerkenen een zilveren altaar bewonderen. Hierna volgt een bezoek aan de nabijgelegen ruïnes van Tambomachay met hun waterfonteinen, het religieuze centrum van Kenko, het rode fort Puca-Pucara en als laatste de archeolohische site van Sacsayhuaman. Terugkeer naar het hotel en vrije avond. 

Dag 10 - CUZCO - PUERTO MALDONADO / AMAZONE (B, L, D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Cuzco. Check-in voor de binnenvlucht naar Puerto Maldonado. Bij aankomst transfer naar de lodge. Dit is het begin van een 4-daags verblijf in de Amazone jungle (bezoeken zijn in kleine groepen). Transfer naar het haventje aan de Tambopata rivier waar een boot jullie tot aan Refugio Amazonas brengt (+/- 2u30). Onderweg varen jullie door het gebied van de lnfierno gemeenschap en het Tambopata natuurpark. Bij aankomst in de lodge krijgen jullie een briefing over de komende dagen en enkele veiligheidstips. Na het diner gaan jullie tijdens een nachtwandeling op zoek naar de nachtdieren.

Dag 11 - PUERTO MALDONADO (B, L, D)

Vandaag verkennen jullie het Oxbowmeer met een catamaran of kano op zoek naar fauna langs de oevers. Hierna bezoeken jullie het Amazonewoud letterlijk vanop de toppen van de bomen dankzij de CanopyTower. Deze platforms tussen de kruinen van de bomen geven jullie een volledig andere kijk op de omgeving. Don Manuel vertelt jullie later die dag meer over alle mogelijke plantensoorten in de Amazone. Een etnobotanische tour geeft jullie een beter zicht op de wereld van natuurlijke medicijnen. Na het diner kunnen jullie nog een seminarie bijwonen over de dreigingen en ook over de opportuniteiten bij het behoud van het reservaat.

Dag 12 - PUERTO MALDONADO (B, L, D)

Na het ontbijt verkennen jullie de Gamitana Ravijn waar men diverse diersoorten kan spotten zoals de piranhas, kaaimannen, schildpadden,… Jullie verkennen de omgeving per boot waardoor jullie alle tijd hebben om te genieten van de omgeving. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan de Duurzame Boerderij Gamitana, en brengen jullie na de lunch een bezoek aan de Hacienda Concepcion. Hier komen jullie meer te weten over de prachtige flora van het regenwoud. Na het avondmaal gaan jullie terug op zoek naar de diverse nachtdieren die zich enkel laten zien na zonsondergang.

Dag 13 - PUERTO MALDONADO - LIMA (B)

Vandaag terugkeer naar Puerto Maldonado met vervolgens een binnenlandse vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst transfer naar het hotel en check-in. Vrije avond.

Dag 14 - LIMA - BRUSSEL (B)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Einde van onze diensten.

ZIN IN PERU OP MAAT?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reisagent!