Sluit

Costa Rica
Promo 2023

15-DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS MET HUURWAGEN

HIGHLIGHTS:

  • Uitgebreide kennismaking met de hoogtepunten van Costa Rica met o.a. het Tortuguero N.P., de Arenal Vulkaan, het nevelwoud van Monteverde, het Manuel Antonio N.P.,...
  • Ontdekken van de rijke fauna en de flora van Costa Rica (vogels, reptielen, apen, insecten, orchideeën,…) in de reservaten en nationale parken
  • Authentieke belevingen en mogelijkheid om kennis te maken met de lokale bevolking en de cultuur van het land
  • Een strandverblijf aan de Caraïbische kust en aan de Stille Oceaan

Dag 1 - AANKOMST SAN JOSÉ (-)

Bij aankomst in San José verwelkoming en privétransfer naar uw hotel. Na een korte briefing check-in en vrije avond om uit te rusten van de vlucht.

Dag 2 - SAN JOSÉ – TORTUGUERO N.P. (B, L, D) (+/- 3u30 + 1u30 per boot)

Vroeg in de ochtend wacht een Engelstalige chauffeur u op in de lobby van uw hotel voor een semi-collectieve transfer naar de Tortuguero-pier (alleen gasten die in dezelfde lodge verblijven als u in Tortuguero). Jullie ontbijten in een lokaal restaurant in Guapiles. Met de boot, kronkelend langs vele junglekanalen, bereiken jullie het Tortuguero National Park. Jullie bezoeken ook het  dorpje Tortuguero, gelegen in het hart van het regenwoud.  Check-in in de lodge. Vrije namiddag om te genieten van de faciliteiten van de lodge of de omgeving.

Dag 3 - TORTUGUERO N.P. (B, L, D)

‘s Ochtends genieten jullie van de typische geluiden van de jungle. Per boot en te voet verkennen jullie het bijzondere Nationaal Park.  Samen met de lokale natuurgids leren jullie meer over dit tropische regenwoud en haar fauna en flora. Terugkeer naar de lodge voor de lunch.  Na het middagmaal verkennen jullie verder het Nationaal Park.  Vervolgens terugkeer naar de lodge om te genieten van de voorzieningen.  ’s Avonds wordt het diner in de lodge voorzien. 

Dag 4 – TORTUGUERO N.P. – PUNTA COCLES (B, L) (+/- 3u)

Na het ontbijt check-out en transfer per boot en bus naar een lokaal restaurant waar een lunch  voorzien wordt.  Hier wordt ook je huurwagen overhandigd.  Na het middagmaal rijden jullie naar het zuiden via Siquirres naar Punta Cocles. Bij aankomst check-in in de lodge en vrije namiddag / avond.

Dag 5 - PUNTA COCLES (B)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling.  Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk zoals een Kayaktocht bij Punta Uva, surfen, snorkelen, een bezoek aan een cacaoplantage, een fietstocht,…

Dag 6 - PUNTA COCLES - SARAPIQUI (B) (+/- 4u)

Na het ontbijt check-out en rit naar het noordoosten richting Sarapiqui doorheen diverse plantages.  Bij aankomst check-in in de Sarapiqui’s Rainforest Lodge en vrije verkenning van de omgeving.  Er wordt in de namiddag een bezoek aan de ‘Finca Sura’ voorzien waar jullie meer te weten komen over de diverse gewassen die er gecultiveerd worden.  Na het bezoek terugkeer naar de lodge en vrije avond.

Dag 7 - SARAPIQUI - ARENAL (B) (+/- 3u)

Na het ontbijt check-out en rit naar het Noorden van het land tot in La Fortuna, gelegen aan de voet van de Arenal Vulkaan.  Ondanks een lage vulkanische activiteit de laatste 9 jaar, biedt de Arenal Vulkaan bij helder weer toch een spectaculair en onvergetelijk spektakel door de rookpluimen die ontsnappen. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

 

Dag 8 - ARENAL (B)

Vandaag verkennen jullie de bijzondere groene omgeving op eigen houtje. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.  De toegang tot het nationaal park en de toegang tot de ‘Mistico Hangende Bruggen’ worden voorzien.

Dag 9 - ARENAL - TAMARINDO (B) (+/- 4u)

Na het ontbijt check-out en rit naar de badplaats Puerto Carrillo. Puerto Carrillo, gelegen aan de westkust van Costa Rica, is een charmant vissersdorpje dat bekend staat om zijn uitnodigende witte zandstranden, uitstekende en diverse vismogelijkheden en een ontspannen sfeer. Puerto Carrillo is tevens een uitstekende plaats om walvissen te spotten. 's Middags kunnen jullie genieten van de voorzieningen van het hotel en het strand in de buurt.

 

Dag 10 - TAMARINDO (B)

Vrije dag om de omgeving te verkennen, een dagje te genieten van de prachtige stranden of om deel te nemen aan een optionele excursie.

DAG 11 - TAMARINDO - MONTEVERDE (B) (+/- 3u)

Na het ontbijt check-out en vertrek naar Monteverde, gelegen op de flanken van de bergketen Tilarán.  Monteverde werd in het midden van de 20e eeuw gesticht door Amerikaanse Quakers die emigreerden in de tijd van de oorlog in Vietnam, omdat ze de pacifistische waarden van Costa Rica deelden.  Rest van de dag vrij om van de voorzieningen van de lodge te genieten of een optionele excursie in de omgeving te maken.

DAG 12 - MONTEVERDE (B)

Vandaag staat een canopy walk op het programma. U benadert het bos op een heel andere manier, u ontdekt het adembenemend panorama van het woud vanuit vogelperspectief. Schuif van boom naar boom, veilig uitgerust en begeleid door een gids. Misschien ontmoet je wel apen, luiaards en andere dieren die zich verbergen in de boomtoppen. Na het bezoek aan het ‘Cloud Forest’ verdere vrije verkenning van de omgeving.

DAG 13 - MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO N.P. (B)

Na het ontbijt check-out en rit naar het centrum van de ‘Pacific Coast’. Ideaal gelegen, zo heeft u eenvoudig toegang tot alle activiteiten in de omgeving: u bevindt zich onder andere dichtbij het Bahia Ballena National Marine Park, het Corcovado National Park en het Manuel Antonio National Park. Alle gekenmerkt door hun grote natuurlijke rijkdom. In de namiddag vrije tijd om de omgeving te verkennen of om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

DAG 14 - MANUEL ANTONIO N.P. (B)

Vrije dag om te genieten van de prachtige stranden van Manuel Antonio NP, de allermooiste van deze kust.  Of u kan er ook voor kiezen  om  het NP te bezoeken (al dan niet begeleid), of een kayaktour te ondernemen in de Iles Las Damas (mangroves). Deze excursies zijn optioneel.

DAG 15 - MANUEL ANTONIO N.P. - SAN JOSÉ – BRUSSEL (+/- 4u)

Check out en rit naar de luchthaven van San José. Drop off van de huurwagen. Vervolgens check-in voor de terugvlucht naar Brussel.  Einde van onze diensten.

ZIN IN COSTA RICA OP MAAT ?

Aarzel niet ons te contacteren via uw reiskantoor