Sluit

Costa Rica
15-daagse individuele rondreis met huurwagen

15-daagse individuele rondreis met huurwagen

HIGHLIGHTS:

  • Uitgebreide kennismaking met de hoogtepunten van Costa Rica met o.a. het Tortuguero N.P., de Arenal vulkaan, het nevelwoud van Monteverde, het Manuel Antonio N.P. ...
  • Ontdekken van de rijke fauna en de flora van Costa Rica (vogels, reptielen, apen, insecten, orchideeën ...) in de reservaten en nationale parken
  • Authentieke belevingen en kennismaking met de lokale bevolking en de cultuur van het land
  • Een strandverblijf aan de Caribische kust en aan de Stille Oceaan

Dag 1 - SAN JOSÉ (-)

Bij aankomst in San José verwelkoming en privétransfer naar uw hotel. Na een korte briefing check-in en vrije avond om uit te rusten van de vlucht.

Dag 2 - SAN JOSÉ - TORTUGUERO N.P. (B, L, D) +/- 3u30 + 1u30 per boot

Vroeg in de ochtend wacht uw Engelstalige chauffeur u op in de lobby van uw hotel voor een semi-collectieve transfer naar de Tortuguero-pier (alleen gasten die in dezelfde lodge verblijven als u in Tortuguero). Jullie ontbijten in een lokaal restaurant in Guapiles. Met de boot, kronkelend langs vele junglekanalen, bereiken jullie het Tortuguero National Park. Jullie bezoeken ook het dorpje Tortuguero, gelegen in het hart van het regenwoud. Check-in in de lodge. Vrije namiddag om te genieten van de faciliteiten van de lodge of de omgeving. Tussen maart en oktober kunt u een optionele nachtelijke excursie maken om groene schildpadden te observeren bij het leggen van hun eieren. Check-in in het hotel en vrije avond.

Dag 3 - TORTUGUERO N.P. (B, L, D)

's Ochtends genieten jullie van de typische geluiden van de jungle. Per boot en te voet verkennen jullie het bijzondere nationaal park. Samen met de lokale natuurgids leren jullie meer over dit tropische regenwoud en haar fauna en flora. Terugkeer naar de lodge voor de lunch. Na het middagmaal verkennen jullie verder het nationaal park. Vervolgens terugkeer naar de lodge om te genieten van de voorzieningen.'s Avonds wordt het diner in de lodge voorzien.

Dag 4 - TORTUGUERO N.P. - PUERTO VIEJO DE LIMON (B, L) +/- 3u

Na het ontbijt check-out  en transfer per boot en bus naar een lokaal restaurant waar een lunch voorzien wordt. Hier wordt ook jullie huurwagen overhandigd. Na het middagmaal rijden jullie naar het zuiden via Siquirres naar de havenstad Limón. Bij aankomst check-in in de lodge en vrije namiddag/ avond.

Dag 5 - PUERTO VIEJO DE LIMON (B)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk zoals een Kayaktocht bij Punta Uva, surfen, snorkelen, een bezoek aan een cacaoplantage, een fietstocht, ...

Dag 6 - PUERTO VIEJO DE LIMON - SARAPIQUI (B) +/- 4u

Na het ontbijt check-out en rit naar het noordoosten richting Sarapiqui doorheen diverse plantages. Bij aankomst check-in in de Sarapiqui's Rainforest Lodge en vrije verkenning van de omgeving. Optionele excursies zijn mogelijk: Chocolat Tour, Rafting, Canopy Tour, bezoek aan een lokale bio boerderij, ...

Dag 7 - SARAPIQUI - ARENAL (B) +/- 3u

Na het ontbijt check-out en rit naar het noorden van het land tot in La Fortuna, gelegen aan de voet van de Arenal vulkaan. Ondanks een lage vulkanische activiteit de laatste negen jaar, biedt de Arenal vulkaan bij helder weer toch een spectaculair en onvergetelijk spektakel door de rookpluimen die ontsnappen. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

Dag 8 - ARENAL (B)

Vandaag bezoeken jullie samen met een Engelstalige gids één van de belangrijkste trekpleisters van Costa Rica, nl. het Arenal Volcano National Park, gekenmerkt door zijn verschillende stadia van regeneratie van het tropische regenwoud. Het park staat voornamelijk bekend om de Vulkaan Arenal (1643m) met zijn typische kegelvorm. Je zult de mythische kapokier leren kennen, indrukwekkend door zijn gigantische omvang. Deze immense boom werd door de lokale Indianen beschouwd als de trap die naar de hemel gaat. Jullie klimmen ook op een oude lavastroom om het panorama te zien, met aan de ene kant de Arenal-vulkaan en aan de andere kant het meer dat 20% elektriciteit van het land voorziet.Tal van andere optionele excursies zijn mogelijk zoals een ‘canopy walk’, bezoek aan de watervallen, salsalessen, of een onderdompeling in de Indiase cultuur door ontmoetingen met de plaatselijke bevolking, enz.

Dag 9 - ARENAL - TAMARINDO (B) +/- 4u

Na het ontbijt check-out en rit naar de badplaats Tamarindo. Het eens slaperige dorp Tamarindo is uitgegroeid tot één van de hipste toeristische trekpleisters van Costa Rica. De stranden van Tamarindo en Grande vormen een baai in het noorden van het schiereiland Nicoya en maken deel uit van het Las Baulas Marine National Park. Dit N.P. is onder andere de broedplaats van zeeschildpadden, zoals de lederschildpad. In het legseizoen worden soms wel 200 schildpadden per nacht geteld. De laatste jaren worden weer meer ocelotten (kleine katachtigen), herten en andere bedreigde diersoorten gesignaleerd in dit natuurgebied. De twee stranden worden gescheiden door een mangrove-estuarium. 's Middags kunnen jullie genieten van de voorzieningen van de lodge en het strand in de buurt.

Dag 10 - TAMARINDO (B)

Vrije dag om de omgeving te verkennen, een dagje te genieten van de prachtige stranden van Tamarindo of om deel te nemen aan een optionele excursie zoals snorkelen, duiken, surfen, per kayak of boot de mangroves verkennen, een tocht met de quad of fiets of te paard, een bezoek aan één van de omliggende nationale parken plannen, etc.

Dag 11 - TAMARINDO - MONTEVERDE (B) +/- 3u30

Na het ontbijt check-out en vertrek naar Monteverde, gelegen op de flanken van de bergketen Tilarán. Monteverde werd in het midden van de 20e eeuw gesticht door Amerikaanse Quakers die emigreerden in de tijd van de oorlog in Vietnam, omdat ze de pacifistische waarden van Costa Rica deelden. Rest van de dag vrij om van de voorzieningen van de lodge te genieten of een optionele excursie in de omgeving te maken.

Dag 12 - MONTEVERDE (B)

Vandaag staat een canopy walk op het programma. U benadert het bos op een  heel  andere  manier,  en  ontdekt het adembenemend panorama van het woud vanuit vogelperspectief. Schuif van boom naar boom, veilig uitgerust en begeleid door een gids. Misschien ontmoet je wel apen, luiaards en andere dieren die zich verbergen in de boomtoppen. 's Avonds volgt een excursie in het woud, een magische ervaring waarbij je de nachtelijke activiteit van dit regenwoud ontdekt. In stilte kunnen jullie er zoogdieren, vogels en reptielen bewonderen en ervaren hoe ze stilletjes hun schuilplaatsen verlaten. 

Dag 13 - MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO N.P. (B)

Na het ontbijt check-out en rit naar het centrum van de Pacific Coast. Deze is ideaal gelegen, zo heeft u eenvoudig toegang tot alle activiteiten in de omgeving. U bevindt zich onder andere dichtbij het Bahia Ballena National Marine Park, het Corcovado National Park en het Manuel Antonio National Park, allen gekenmerkt door hun grote natuurlijke rijkdom. In de namiddag vrije tijd om de omgeving te verkennen of om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

Dag 14 - MANUEL ANTONIO N.P. (B)

Vrije dag om te genieten van de prachtige stranden van Manuel Antonio N.P., de allermooiste van deze kust. U kan er ook voor kiezen om het N.P. te bezoeken (al dan niet begeleid), of een kayaktour te ondernemen in de lies Las Damas (mangroves). Deze excursies zijn optioneel.

Dag 15 - MANUEL ANTONIO N.P. - SAN JOSÉ - BRUSSEL +/- 4u

Check-out en rit naar de luchthaven van San José. Drop-off van de huurwagen. Met een minibus wordt u naar de luchthaven gebracht. Check-in voor de terugvlucht naar Brussel. Einde van onze diensten.

ZIN IN COSTA RICA OP MAAT?

Aarzel niet om ons te contacteren via uw reiskantoor!